Češki rezon - Obrni, okreni, Srbiju moraš da dobiješ

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.07.2016.
14:45
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija Češke u utorak je doživela poraz u prvom meču grupne faze takmičenja na OKT u Beogradu, a evo kako uoči izvesnog duela sa Srbijom razmišljaju u taboru te selekcije.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Drugog dana takmičenja na Olimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu reprezentacija Češke poražena je od Letonije rezultatom 71:59 čime je sebe stavila u prilično neugodnu poziciju pred nastavak turnira.

Večeras Čehe očekuje duel sa selekcijom Japana, a do tada će biti poznato da li Srbija kao prva u Grupi A čeka polufinalne duele. Pisali smo OVDE, ukoliko Srbija i Češka ostvare očekivane pobede nad Angolom i Japanom sastaće se u polufinalu Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu.

Češki reprezentativac Pavel Pumprla ističe da posle poraza od Letonije nema mesta za pesimizam pošto tek treba odmeriti snage sa Japanom i izboriti plasman u polufinale turnira.

"Moramo da ostanemo pozitivni, da držimo glavu gore, jer nas čeka još dosta posla. Danas moramo da dobijemo Japan i ukoliko to uradimo, najverovatnije nas čeka duel sa Srbijom" rekao je Pumprla.

Nakon današnjih mečeva u "KombankAreni" znaćemo kako izgledaju polufinalni parovi ali već sada možemo da kažemo da bi u petak trebalo da gledamo okršaje Portoriko - Letonija i Srbija - Češka.

Reprezentativce Čehe poraz od Letonije praktično vodi na Srbiju već u polufinalu ali Pavel Pumprla ima jednostavan rezon po tom pitanju.

"Ukoliko želite na Olimpijske igre morate ovde da savladate Srbiju, a koga je briga da li će to biti u polufinalu ili finalu" istakao je češki reprezentativac.

Današnji program u "KombankAreni" startuje od 18 časova kada se sastaju reprezentacije Srbije i Angole, dok od 21 čas startuje duel Češke Republike i Japana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke