Česi nam zadali domaći, hoćemo li pokazati ko je domaćin?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.07.2016.
14:54
Izvor: Sportske.net

Košarkašku reprezentaciju Srbije u petak očekuje polufinalni duel sa Češkom u okviru Olimpijskog kvalifikacionog turnira, a jedno od bitnih pitanja koje se postavlja uoči te utakmice tiče se atmosfere u "KombankAreni".

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Vikend pred nama rezervisan je za odlučujuće borbe na Olimpijskim kvalifikacionim turnirima u Beogradu, Torinu i Manili gde će biti podeljene poslednje tri olimpijske vize.

Oči sportske javnosti u Srbiji svakako će biti usmerene na beogradsku "KombankArenu" u kojoj je od ponedeljka do srede odigrano šest utakmica grupne faze Olimpijskog kvalifikacionog turnira.

Reprezentacija Srbije u ponedeljak je savladala Portoriko (87:81) a zatim je u sredu bila bolja od Angole (83:60) pa je sa dve pobede na dva meča zauzela prvo mesto u Grupi A usled čega će u polufinalu igrati protiv Češke.

Na drugom mestu biće komentara o tome kakvu su igru predstavnici Aleksandra Đorđevića pokazali na startu turnira, a ovde želimo da se osvrnemo na još jedan važan aspekt onoga što će uslediti.

Navijači bi u ovakvim situacijama trebalo da budu dodatna snaga našem nacionalnom timu, a mora se priznati da su u prva tri dana turnira podbacili. Pre svega, zamerka onima koji su mogli a nisu došli u "KombankArenu", dok za one koji su bili na tribinama ide zamerka što nisu stvorili atmosferu kakva se očekuje.

Beogradska "KombankArena" može da primi 20.000 ljubitelja košarke i jasno je da nije lako napuniti tako veliku halu, posebno kada protivnici nisu atraktivni kao što je to bio slučaj sa Portorikom i Angolom.

Sa druge strane, treba uvek imati u vidu da na utakmicu dolazite da bodrite svoju reprezentaciju, igrala ona protiv "Drim Tima" ili najlošije selekcije na svetu.

Sjajan primer kako se bodri reprezentacija prethodna tri dana dali su češki navijači kojih nije bilo tako mnogo, ali je i nekoliko stotina veselih Čeha bilo dovoljno da izabranici Ronena Ginzburga steknu utisak da igraju u sred Praga.





Ne sumnjamo da će Česi u petak ponovo biti u svoj nacionalni tim i svim silama bodriti Veselog, Satoranskog, Šilba i drugove, zbog čega bi svako ko ima mogućnosti trebalo da bez razmišljanja pohrli u "KombankArenu".

Prvu utakmicu Srbije protiv Portorika pratilo je 13.872 gledalaca, na meč sa Angolom došlo je 10.422 ljubitelja košarke, ali od petka više nema izgovora i tribine moraju da budu ispunjene do poslednjeg mesta, a pod ruku s tim apelom ide i onaj da se ne čeka na poziv sa razglasa za bodrenje "Orlova".

Dakle, u petak od 21 čas svi zajedno moramo da podržimo vicešampione sveta, naše "Orlove" i napravimo im najbolju moguću atmosferu kako bi savladali Češku i plasirali se u finale Olimpijskog kvalifikacionog turnira.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja XLI
Friday, 08.07.2016
09:21

Za ove što ne znaju boje zastave Srbije, sastoji se od crvene-plave i bele. Italija uopšte nema plavu boju na zastavi, a nosi plave dresove.

avatar
Di Magia
Thursday, 07.07.2016
15:03

Ne smarajte vise sa ovim

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Thursday, 07.07.2016
14:56

Vratite plave dresove, vrati(ce)te kult reprezentacije!

avatar
Crno belo smece
Thursday, 07.07.2016
16:40

Nema vise Jugoslavije decak,Srbija je crveno bela !

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Thursday, 07.07.2016
17:21

I crno-bela. Nemoj vise da pises gluposti, plava boja postoji na nasoj zastavi isto kao i crvena i bela, a zna se da bi dres trebao svakako da bude neutralan.