Centar Partizana: ''Dižemo formu!''

Autor: Beta Beta
četvrtak 22.01.2015.
17:13
Izvor: Beta

Jedan od glavnih aduta Partizana u borbi za nove trofeje i plasman u Evroligu, svakako je i centar Nikola Milutinov, koji kao i cela ekipa, igra sve bolje kako se sezona bliži onom najvažnijem delu.

szolnokiolaj.hu
szolnokiolaj.hu

Povezane vesti

Košarkaš Partizana Nikola Milutinov rekao je danas da je to što crno-beli imaju kontinuitet dobrih rezultata u ovom trenutku važnije od njihove pozicije na tabeli Jadranske lige.

"Konačno smo došli do mesta koje vodi u plej-of i bežimo dve pobede prvim pratiocima, što nam sigurno mnogo znači. Ipak, mnogo bitnije jeste da smo sa tih pet pobeda ušli u neki kontinuitet dobrih rezultata. Dižemo formu, a pred nama su tek najbitnije utakmice", rekao je Minutinov za sajt Jadranske lige.

Partizan je ostvario pet vezanih pobeda u Jadranskoj ligi i izdvojio se na četvrtom mestu regionalnog takmičenja.

Milutinov je kazao da su Aleksandar Pavlović i Milan Mačvan značajno podigli i kvalitet igre, ali i samopouzdanje cele ekipe.

"Ipak su to igrači koji imaju bogate internacionalne karijere", dodao je Milutinov.

Milutinovu je ovo treća sezona u Partizanu, ali i dalje spada među najmladje igrače u ekipi. Na pitanje od kojih saigrača dobija najviše saveta, on je odgovorio da su to Dragan Milosavljević, Aleksandar Pavlović i Milan Mačvan.

"Njih trojica konstantno bodre ceo tim, ne samo mene, a od njihovih saveta može dosta da se nauči. Recimo, Mačvan mi govori kako da pratim igru ispod koša, kretnje ostalih saigrača...", rekao je centar Partizana.

Milutinov trenutno ubedljivo vodi po broju ofanzivnih skokova u ligi, a takodje je igrač sa najboljim indeksom korisnosti u Partizanu.

"Moje razmišljanje je da uvek može bolje. Tako da i sada mislim da u mojoj igri ima dosta prostora za napredak. Posebno kod slobodnih bacanja. Što se skoka tiče, tu je u pitanju volja, odnosno koliko se trudite i želite da uhvatite loptu pre drugog. Malo mi je i lakše sada jer sam letos sanirao probleme sa kolenima koja su me mučila proteklih sezona", kazao je on.

Upitan ko mu je najteži protivnik na centarskoj poziciji u Jadranskoj ligi, Milutinov je izdvojio košarkaša Crvene zvezde Bobana Marjanovića i igrača Cedevite Miro Bilana.

"Prvo, to bi bio Boban Marjanović, koji svoj kvalitet pokazuje svima odličnim partijama u Evroligi. Takođe, tu je i Miro Bilan iz Cedevite, koji je odličan centar", dodao je Milutinov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Minus mi ustase daju
Thursday, 22.01.2015
18:14

Tako je, Bobi i Bilan, taj lik je odlican centar, steta sto je hrcak:-D Dizi formu, a ne pritisak:-D