Čelnici KSS zahtevaju stopiranje prijema Kosova u FIBA

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.02.2015.
13:46
Izvor: Sportske.net

Čelni ljudi Košarkaškog saveza Srbije sastali su se sa predstavnicima FIBA, a glavna tema bio je najavljeni prijem Kosova u tu organizaciju.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Posle ovog sastanka, Košarkaški savez Srbije je objavio zvanično saopštenje koje prenosimo u celini.

''Košarkaški savez Srbije protivi se prijemu Kosova u FIBA, istaknuto je tokom razgovora predsednika KSS Dragana Đilasa i generalnog sekretara Andrije Kleuta sa čelnicima FIBA Evropa u sedištu ove organizacije u Minhenu.

Na taj način predstavnici KSS potvrdili su stav o prijemu Kosova koji je u petak na sastanku Borda FIBA Evrope izneo Dejan Bodiroga, potpredsednik KSS.

Đilas I Kleut posebno su istakli da je, u slučaju da se donese drugačija odluka i Kosovo primi u FIBA, neophodno izbeći mogućnost međusobnih utakmica.

Generalni sekretar FIBA Evropa Kamil Novak informisao je rukovodstvo KSS o daljem razvoju situacije u vezi sa ABA ligom i Evroligom, kao i da će se o tim temama odlučivati sredinom marta.

Na sastanku je bilo reči i o zainteresovanosti našeg Saveza da se kandiduje za organizaciju evropskih prvenstava za mlađe kategorije u 2016., kao i za prvenstvo Evrope za žene 2017. godine'',
kaže se u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Wednesday, 11.02.2015
15:43

Hvala Bogu da ste se setili, to je najmanje sto mi mozemo tacnije MORAMO da uradimo!