Čeh sve bliži SAD

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 05.06.2016.
12:06
Izvor: Sportske.net

Vlasnik franšize iz Vošingtona govorio o predstojećem draftu, kao i o igraču na koga Vizardsi imaju pravo od 2012. godine.

BETA/AP Photo/Michel Spingler
BETA/AP Photo/Michel Spingler

Povezane vesti

U pitanju je Tomas Satoranski, plej Barselone, koji je 2012. godine izabran kao 32. pik na draftu od strane franšize iz glavnog grada.

Odgovarajući na pitanja za "CSN Atlantik" vlasnik Vizardsa Ted Lionzis se dotakao i predstojećeg drafta, a neizbežno je bilo i pitanje o Satoranskom, za kog je možda pravo vreme da se oproba u NBA ligi.

"Najveće pitanje sa njim je, da li je spreman? To će proceniti trener i naš stručni štab ali je plan odvek bio da ga dovedemo sledeće sezone. Dosta je napredovao u poslednjih par godina, mislim da bi mogao puno da pruži ovom timu", izjavio je Lionzis povodom mladog Čeha.

Satoranski je ove sezone odigrao 29 mečeva u dresu katalonskog kluba u Evroligi, a u proseku je beležio 9 poena po meču uz 4,3 asistencije.

On će biti i član reprezentacije Češke, koja će se naći na kvalifikacionom turniru za Rio u Beogradu, u grupi B, sa Japanom i Letonijom, te postoji realna mogućnost da se susretne sa nama u eventualnom polufinalu ili finalu turnira.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke