Cedevita ubedljiva protiv MZT-a

Autor: Boban Filipović
nedelja 06.03.2016.
20:50
Izvor: Sportske.net

'Vitamini' slavili sa pola gasa protiv Skopljaka u Zagrebu, pa će Crvena zvezda Telekom morati da pobedi Krku u Beogradu u poslednjem kolu ABA lige ukoliko želi da završi regularan deo sezone na drugoj poziciji, koje donosi prednost domaćeg terena u poluf

aba-liga.com/
aba-liga.com/

Povezane vesti

Košarkaši Cedevite opravdali su ulogu favorita i veoma lako izašli na kraj za skopskim MZT-om u Zagrebu.

Rezultat utakmice bio je 89:64 (22:10, 25:17, 24:19, 18:18).

Pogled na semafor na pravi način oslikava tok utakmice, ekipa Veljka Mršića je u prve tri četvrtine konstantno uvećavala svoju prednost, a u poslednjoj je stečenih +25 sačuvano.

Miro Bilan
je bio centralna figura utakmice, pogodio je 7 od 8 šuteva iz igre za 20 minuta provedenih na parketu i meč završio sa 16 poena. Voker je takođe brojao do 16, Pulen je ubacio 12 poena, a svih 12 igrača Cedevite se upisalo u strelce.

Skopljaci su očajno šutirali, uz to prodali čak 16 lopti, tako da je ubedljiv poraz bio neizbežan. Jedini na očekivanom nivou u MZT-u bili su srpski košarkaši Đorđe Drenovac sa 21 i Marko Ljubičić sa 15 postignutih poena. Kod gostiju se izuzetno osetilo odsustvo Marka Lukovića.

Cedeviti je ovo 19 trijumf u regularnom delu sezone, toliko ima i Crvena zvezda Telekom, pa će aktuelni šampion morati sutra da savlada Krku u Beogradu u poslednjem kolu jer bi u protivnom 'Vitamini' bili drugi zbog boljeg međusobnog skora i imali bi prednost domaćeg terena u razigravanju.

Polufinalni parovi su poznati poodavno, megdan će deliti podgorička Budućnost i Mega Leks, i Crvena zvezda Telekom i Cedevita, s tim što još uvek nije poznato da li će akteulni šampion ili aktuelni vicešampion ABA lige imati prednost domaćeg terena. Ta dilema će biti otklonjena sutra.


Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke