Cedevita - Samo ne Partizan i "Pionir"!

Autor: Beta Beta
petak 20.03.2015.
18:16
Izvor: Beta

Sudeći prema izjavama koje su uoči poslednjeg kola ligaškog dela regionalnog šampionata davali prvotimci Cedevite, misija će biti da se po svaku cenu izbegnu polufinalni dueli sa Partizanom.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Košarkaš Cedevite Fran Pilepić rekao je da bio voleo da njegova ekipa u polufinalu plej-ofa Jadranske lige igra protiv Budućnosti, a ne protiv Partizana.

"Izabrali bismo Budućnost i nadamo se, da će pobediti Partizan u poslednjem kolu. Razlog je naravno to što smo dva puta ove sezone dosta lagano pobedili Budućnost, imamo odgovore na sva njihova oružja. Nemaju neki preterani individualni kvalitet, jaki su kao ekipa, ali jaki smo i mi", rekao je Pilepić.

Cedevita je, kolo pre kraja regularnog dela takmičenja u Jadranskoj ligi, četvrta na tabeli sa skorom od 17 pobeda i osam poraza. Pobedu više od zagrebačkog tima imaju Partizan i Budućnost, tako da će posle poslednjeg kola znati i parovi polufinala.

"Hteli bismo da izbegnemo Partizan i 'Pionir'. Ja nikad nisam ni pobedio u 'Pioniru', nisam bio ni blizu. Tamo je dosta nelagodno igrati. Naravno, ako Partizan pobedi u zadnjoj utakmici, mi ćemo to prihvatiti i odigrati protiv njih što je moguće bolje i hrabro, kako bismo pokušali da dođemo do finala", kazao je Pilepić.

Pilepić je naveo da je cilj njegove ekipe na početku sezone bio da bude među četiri najbolje, što je i ostvareno, ali da bi sezona bila i uspešnija da su do kraja imali šansu da se bore za drugu poziciju na tabeli.

"Dosadašnji deo sezone bih ocenio dosta uspešnim. Naravno da bi bilo dobro da smo se do kraja borili za drugu poziciju, jer bi nam to olakšalo borbu u plej-ofu. Ali, kao što svi znamo, plasman među četiri najbolje ekipe bio je naš cilj tako da je sezona što se tiče Jadranske lige više pozitivna nego negativna", rekao je on.

Cedevita je prošle sezone igrala finale fajnal-fora Jadranske lige u kojem je poražena od Cibone.

"Prošla sezona je bila dobra za Cedevitu. Tu ekipu je zadesio poraz od Cibone u finalu, iako se očekivalo da će pobediti. Ove sezone priča je drugačija. Ako pobedimo u polufinalnoj seriji i ako se nađemo u finalu, s obzirom na celu sezonu, nećemo imati ulogu favorita", rekao je Pilepić.

"Igra se na pet dobijenih utakmica zbog čega je sve moguće. Imamo i puno iskustva i igrače, koji znaju da pobeđuju. To je najbitnije u finišu sezone, kada se igra za prave stvari. Mislim da ćemo pružiti bolje igre u pet mogućih utakmica polufinala i pet mogućih utakmica finala, nego što smo u dosadašnjem delu sezone", zaključio je Pilepić.

Košarkaši Cedevite u 26. kolu Jadranske lige gostuju Solnoku u nedelju od 19.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke