Cedevita osvojila ABA Superkup!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 23.09.2017.
22:56
Izvor: Sportske.net

Ekipa iz Zagreba je pobednik Superkupa ABA lige.

BETAPHOTO/HINA/Daniel KASAP/DS
BETAPHOTO/HINA/Daniel KASAP/DS

Povezane vesti

Cedevita je pobednik prvog ABA Superkupa igranog u Baru pošto je u finalnom meču savladala Budućnost iz Podgorice rezultatom 78:69.

Sjajan meč u finalu turnira ABA Superkupa.

Cedevita je na kraju ispala kao pobednik pošto je savladala Budućnost sa 78:69.

Viđeno je nešto neverovatno u prvoj četvrtini ekipe iz Podgorice koja je promašila 14 šuteva iz igre, iz isto toliko pokušaja, gubili su sa 21:2, ali su onda, verovali ili ne, preokrenuli rezultat do kraja poluvremena kada je na semaforu pisalo 35:34.

Ipak, Cedevita je pokazala kvalitet u odlučujućim trenucima, napravili su razliku kada je to bilo najpotrebnije i zadržali je do samog kraja.

Stipanović je bio najbolji u Cedeviti sa 20 postignutih poena, Nikols je imao 19, a Marfi 18 poena. Ivanović je kod Budućnosti bio najbolji sa 20, a Barović je imao 16.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čerek Republika Srps
Sunday, 24.09.2017
09:26

Ova Buducnost igra pravu divlju kosarku,nikakav sistem,nista. Cedevita pokusava da uspostavi neki sistem igre ali ce to ici malo teze sa velikim zvezdama u malom klubu,svi misle da su veci od kluba,sujeta je cudo. Mislim da je Partizanu najvece pojacanje odlazak Dzikica a dolazak Mute. Buducnost ima respektabilan individualni kvalitet ali im je ponovo polufinale krajnji domet (ako se pored Zvezde i Cedevite pojavi jos jedna ili sve ekipe ni polufinale im nece biti garantovano).

avatar
Pretorijanska Garda
Sunday, 24.09.2017
12:38

Tesko je reci, Muta vec pokazuje povece svoje boljke koje ima, i nije niti tamo, ni ovamo sa ideologijom, moze proci 2 god u izgovoru tranzicije i opet nista.. Voli da forsira strance, juce mu jedan igrao 40min u nebitnoj tekmi, gde je pritom imao i 3 u rosteru igraca koji lagano mogu da igraju pleja, ali on je imao svoju viziju sa spoljnim igracima...daje kljuceve jednom Ameru i vozi dokle ide, to mu je klasika ko Dzikari...igra uvek neku vrstu run & gun kosarke, odbrana uvek po pravilu losa, izbegava pik sa visokim, dok odabir istih mu je na one koji umeju napad, a u odbrani sta urade. Kako odmice sezona, sve vise ce pored stranaca da forsira i stare igrace... Cedevita ove sezone ide na cistu snagu i kvalitet, pored navedenog rostera koji je ucestvovao u Superkupu, nije im igrao drugi centar, stranac, a takodje dovode jos jednog visokog koliko sam nacuo, bice to jako opasan tim. Futura klasika, takvi su vecito, negde jos od onih strahovitih ulaganja sa kraja 90-ih i pocetka ovog veka, gde su placali obestecenja od pola milke cak, i nudili visoke ugovore, nakon toga pa sve do sada, su naprosto potonuli i postali neka vrsta Vojvodine u nasem fudbalu, inferiorni za najveci domet....

avatar
babaroga
Sunday, 24.09.2017
12:46

Odlazak Dzikica jeste pojacanje. Dolazak Mute mislim da nije. Videcemo vec, mozda i bude nesto od Mute. Samo da neko ne ponudi vise :D

avatar
Darko M.
Sunday, 24.09.2017
07:33

Neka mi neko objasni kakav je ovo kup?nNe razumem stvarno.nKo učestvuje?nOnaj ko se javi prvi?nPo random sistemu?nJer ovo što vidim je idiotizam.

avatar
Pretorijanska Garda
Sunday, 24.09.2017
12:22

Ucesnici Superkupa su po redosledu iz proslogodisnje Aba lige, dakle prvih osam timova, gde prvi ide na osmog, drugi na sedmog i tako...Posto je sampion odustao zbog ucesca na jakom turniru na Kritu, Cedevita je postala prvi nosilac na tabeli...Superkup je dobra stvar, iako to mnogi posmatraju kao pripremni turnir jer se odigrava u predsezoni. Narocito iz marketingskih razloga je zanimljiv , razni dueli u svega par dana su navijacima svakako odlicni za videti. Bilo bi svakako bolje, da se Superkup odrzava negde u drugom delu sezone, gde bi ucesnici bili samo osvajaci kupova u regionu, ali ni ovaj sistem nije los....

avatar
RUSKI CAR
Sunday, 24.09.2017
03:30

Koliko je gledalaca bilo na utakmici?