Cedevita osetila posledice meča sa Partizanom - Cibosi slavili u derbiju Zagreba!

Autor: Nikola Miloradović
utorak 04.04.2017.
20:00
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Cibone upisali su pobedu u 23. kolu hrvatske A1 lige, kako su u dvorani "Dražen Petrović" u hrvatskoj prestonici savladali Cedevitu.

Beta/ABA liga/Cedevita/Ev
Beta/ABA liga/Cedevita/Ev

Povezane vesti

Cibona je u derbiju slavila sa 71-69, meč je obilovao preokretima, da bi Cibosi boljom igrom u poslednjih 10 minuta došli do pobede.

Cedevita je bolje otvorila meč, dobili su prvi kvartal sa 16-20, ali je domaćin to anulirao do poluvremena i na odmor otišao sa pola koša viška.

Aktuelni prvak Hrvatske vraća prednost na svoju stranu u trećoj četvrtini (18-22) i u odlučujućih 10 minuta ulaze sa tri poena suficita .

Ipak, Cibona dolazi do prednosti na minut i po do kraja poenima Luke Žorića, Cedevita se ipak vraća, Rašad Džejms ih na 28 sekundi do kraja odvodi na 68-69, da bi domaćin preko Marinelija došao do nove prednosti devet sekundi pre kraja.

Bilan je otišao na liniju penala sa druge strane, promašio je oba, da bi potom Šakić izašao na liniju penala, pogodio je prvo i namerno promašio drugo, što je bilo dovoljno za pobedu Cibone.

Najefikasniji kod Cibone Šakić sa 19 poena, dodao je i 13 skokova, pola koša manje upisao je iskusni Luka Žorić, dok se na 14 zaustavio Marineli.

Kod Cedevite, koja je igrala bez pomoći Rajana Boutrajta i Marka Arapovića, koji su se povredili u majstorici polufinala ABA lige sa Partizanom, sa 15 poena najefikasniji Rašad Džejms, 13 je dodao Toni Katić, dok se na 12 zaustavio tragičar Miro Bilan. Dvocifren sa klupe i Marko Tomas sa 10 postignutih poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke