Cedevita: "Dobili smo jaku i zanimljivu grupu"

Autor: Beta Beta
petak 10.07.2015.
00:26
Izvor: Beta

Direktor košarkaškog kluba Cedevita Krešimir Novosel rekao je danas da je njegova ekipa dobila "vrlo jaku, ali zanimljivu" grupu u Evroligi.

BETAPHOTO/HINA/Damir SENCAR/DS
BETAPHOTO/HINA/Damir SENCAR/DS

Povezane vesti

Direktor košarkaškog kluba Cedevita Krešimir Novosel rekao je danas da je njegova ekipa dobila "vrlo jaku, ali zanimljivu" grupu u Evroligi.

Cedevita će u narednoj sezoni Evrolige igrati u Grupi B zajedno sa Olimpijakosom, Efesom, Laboralom, koji vodi hrvatski selektor Velimir Perasović, zatim sa Armanijem na čijoj je klupi bivši trener Cedevite Jasmin Repeša, i, na kraju, sa Limožom.

"Dobili smo vrlo jaku i zanimljivu grupu. Naše je da se nadamo da možemo da prođemo dalje, u TOP 16, ali pre svega moramo da napravimo dobru i konkurentnu ekipu. Moramo u svakoj utakmici dati sve od sebe, pa ćemo videti. Iskusniji smo nego pre, ovo nam je treća sezona u Evroligi i nadam se da ćemo imati više pobeda u grupi nego ranijih sezona. Grupa je izuzetno zanimljiva za navijače u Hrvatskoj s obzirom da nam dolaze Dario Šarić, kao i treneri Perasović i Repeša. I to donosi dodatnu draž u novoj evroligaškoj sezoni", kazao je Novosel, prenosi Hina.

Žreb je prokomentarisao i rekorder po broju nastupa za Cedevitu Miro Bilan.

"Žreb nam nije bio baš naklonjen jer smo u izuzetno jakoj grupi... Posebno je zanimljivo što ćemo u Zagrebu videti i neke naše igrače i trenere. I prošle smo sezone imali dobru gledanost u Evroligi, verujem da ćemo ove imati još i više upravo zbog zanimljive grupe, jer navijači vole da gledaju hrvatske igrače ili trenere na suparničkim stranama", poručio je Bilan.

U drugu fazu Evrolige plasiraće se prve četiri ekipe iz svake od četiri grupe. U TOP 16 fazi takmičenja prve četiri ekipe iz dve grupe izboriće plasman u četvrtfinale, a pobednici tih susreta i put na fajnal-for. Završni turnir održaće se od 12. do 15. maja 2016. godine u Berlinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke