Čančar za Sportske: "Presrećan sam, nisam mogao da spavam!"

Autor: Pavle Knežević
petak 23.06.2017.
18:35
Izvor: Sportske.net

Mladi igrač je presrećan što je Draftovan u Denver, ali je rekao da će i sledeće sezone igrati za Megu

Mega Bemax/Ivica Veselinov
Mega Bemax/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Krilo Mega Bemaksa Vlatko Čančar rekao je da je presrećan što je rano jutros draftovan u NBA i da će mu to biti dodatna motivacija u karijeri, ali je rekao da će ostati u sadašnjem klubu još jednu sezonu.

"Veoma sam srećan, nisam spavao celu noć u toku NBA drafta čekajući da mi prozovu ime. Mnogo mi ovo znači kao nagrada za uložen trud i kao dodatna motivacija da dam sve od sebe da jednog dana zaigram za Denver. Mnogo sam srećan i zbog Jaramaza i Kabe što su izabrani, oni su bukvalno u toku drafta sleteli na povratku iz Amerike pa smo bili na vezi, navijali jedni za druge. Na kraju se sve odlično završilo po nas", rekao je Čančar za Sportske.

Mladi slovenački reprezentativac došao je u Megu prošlog leta. Ovog aprila je napunio 20 godina, a u sezoni je u proseku postizao 8,2 poena, dva skoka i 1,6 asistencija.

"Zadovoljan sam sezonom, kako pojedinačno, tako i timski. Ostvarili smo osnovni cilj, da se plasiramo u ABA ligu naredne sezone. Bilo je nekih manjih problema i povreda, ali sve ukupno sam veoma zadovoljan prilikom koja mi je pružena na terenu. Na meni je da prvo kroz treninge a potom i kroz utakmice, nastavim da napredujem, a Mega je najbolja okolina za to. Imamo podršku celog stručnog štaba i dobre uslove u klubu pa tako možemo da se koncentrišemo na dalji napredak i za to sam zahvalan celoj organizaciji", rekao je Čančar.

Planovi za narednu sezonu se već znaju.

"Ostajem i sledeću godinu u Mega Bemaksu, a u međuvremenu ću prvo da se koncentrišem na potpuni oporavak od povrede koju sam zadobio pri kraju sezone. Tu je i reprezentacija Slovenije za koju sam debitovao prošlog leta. Svakako, o planovima ću razgovarati sa stručnim štabom i menadžmentom kluba", rekao je Čančar.

Mega je na jutrošnjem draftu imala trojicu igrača, pošto su pored Čančara izabrani i Ognjen Jaramaz i Alfa Kaba. Ovo je treći put da klub iz Sremske Mitrovice ima trojicu igrača na NBA draftu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KostolomacLB
Friday, 23.06.2017
20:15

Naterao Misko ove u Denveru da ga draftuju kao kontra uslugu za zabranjivanje Jokicu da igra Evropsko prvenstvo... Inace su bili zainteresovani za Boldena, ali ih je Misko ubedio u suprotno...