Čanak: "Ponosan sam na igrače, čekamo 'kiks' Cedevite"

Autor: Beta Beta
utorak 28.02.2017.
09:52
Izvor: Beta

Pomoćni trener Partizana Nenad Čanak rekao je da je ponosan na svoje košarkaše posle pobede nad Mega Leksom u gostima, koju su izborili u znatno kraćem sastavu nego inače.

Beta/SašaĐorđević/Ds
Beta/SašaĐorđević/Ds

Povezane vesti

Partizan je u ponedeljak uveče pobedio 87:80 u 24. kolu Jadranske lige, iako je igrao bez mnogo povređenih i bolesnih igrača, kao i bez prvog trenera Aleksandra Džikića.

Crno-beli su sada treći na tabeli, sa istim brojem bodova kao i drugoplasirana Cedevita, ali i lošijim skorom u međusobnim susretima.

"Izuzetno bitna pobeda za nas u rezultatskom smislu. Ostali smo u trci za drugo mesto i čekamo neki 'kiks' Cedevite. Držimo i dalje dobru poziciju za treće mesto. Izuzetno sam ponosan na igrače Partizana. Ovo je šesta utakmica sa nekom skraćenom rotacijom. Fizički napor je veliki, ali uprkos svemu tome, košarkaške odluke su bile dobre, koncentracija je bila dobra. Ne sjajna, ali dovoljna da dobijemo utakmicu", rekao je Čanak.

Vicešampion Srbije ima ogromnih problema sa bolesnim i povređenim igračima, a u ponedeljak je iz Humske stigla potvrda da su igrači i članovi stručnog štaba bili zaraženi salmonelom pred Kup Radivoja Koraća u Nišu.

Narednu utakmicu u ABA ligi crno-beli igraju 5. marta protiv slovenačke Krke. Biće to pretposlednji meč Partizana u ligaškom delu regionalnog šampionata, a poslednji je zakazan za 11. mart kada "Parni Valjak" ide u goste Igokei.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke