Čanak ponosan na veliki uspeh Mege!

Autor: Beta Beta
sreda 30.12.2015.
15:26
Izvor: Beta

Trener juniorskog tima Mega Leksa Nenad Čanak rekao je danas da je njegova ekipa ostvarila veliki uspeh plasmanom na završni turnir Evrolige i da je to pokazatelj da je klub na pravom putu.

bcmegabasket.net
bcmegabasket.net

Povezane vesti

Juniori Mege pobedili su na kvalifikacionom turniru Evrolige u Rimu, pošto su u finalu pobedili ekipu Stela Azura sa 73:71. Mega će tako igrati na završnom turniru Evrolige, od 12. do 15. maja u Berlinu.

"Ove sezone smo napravili korak napred u pogledu rezultata. Pokušavamo da pratimo trend prvog tima koji ove godine igra sjajno, za mnoge neočekivano, ali ne i za nas u klubu. Trijumf u Rimu je pokazatelj da smo na pravom putu. Plasman na završni turnir Evrolige je velika stvar za klub kakav je Mega Leks", rekao je Čanak za klupski sajt.

"Prvo da vidimo konkurenciju i ostale učesnike. Postigli smo veliki uspeh, u Berlin ćemo otići da odigramo najbolje što možemo. Koliko će to biti dovoljno, videćemo, biću zadovoljan da momci odigraju kao što su igrali u Rimu", rekao je Čanak.

Trener Mega Leksa dodao je da se svi u klubu osećaju sjajno posle velikog uspeha i podsetio na tok turnira.

"Na samom startu turnira nije bilo sve idealno, jer smo prvog dana doživeli poraz. Bili smo u teškoj situaciji i mogli smo da ugrozimo ostvarenje cilja, ali drugog dana nam je rezultat utakmice Unikaha – Armani išao u korist.

Mi smo zatim dobili težak meč protiv Venecije a u večernjem terminu pregazili Unikahu sa 39 poena razlike što nam je ulilo dodatno samopuzdanje"
, rekao je Čanak.

"Finalna utakmica je od početka bila veoma teška. Krenuli smo sa zaostatkom od 15 poena u prvoj četvrtini, uz domaćinsko sudjenje. Medjutim, momci su u svakom trenutku verovali da mogu da pobede. Vratili smo se u meč i dobili ga karakterom, velikom željom, ali prvenstveno kvalitetom naših igrača", dodao je on.

Košarkaš Mege Aleksandar Aranitović
proglašen je za najboljeg igrača i najboljeg strelca turnira.

"Znali smo šta nas očekuje jer su to bile kvalitetne ekipe. Dobro smo se pripremali, ušli u svaku utakmicu borbeno i zasluženo smo osvojili turnir. Individualna priznanja su mi manje važna, najvažnije je da smo se plasirali na završni turnir u Berlinu", rekao je on.

Aranitović je naveo da ekipa ima dovoljno vremena da se pripremi za završni turnir, na kome će imati velike ambicije.
 
"Na nama je da se pripremimo najbolje što možemo, turnir je tek u maju. Imamo mnogo vremena i velike ambicije. Pokušaćemo da i u Berlinu osvojimo prvo mesto", rekao je Aranitović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke