Čanak: "Nema žalbe na umor, borimo se za trofej"

Autor: Beta Beta
petak 17.02.2017.
23:12
Izvor: Beta

Pomoćni trener košarkaškog kluba Partizan Nenad Čanak rekao je da je pokušao da odmori što više igrača u današnjoj pobedi nad Dunavom jer ekipu čeka borba za finale i trofej Kupa Radivoja Koraća.

Beta/SašaĐorđević/Ds
Beta/SašaĐorđević/Ds

Povezane vesti

Partizan je pobedio Dunav sa 80:60 i plasirao se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, u kom će se u subotu sastati sa Megom.

"Kvalitetnija smo ekipa, to je realno. Ideja je bila da minutažom zaštitimo neke igrače jer nas čeka zahtevna utakmica protiv Mege. Ako pobedimo, čeka nas finale, što je svakako cilj Partizana na ovom turniru. Više niko ne sme da se žali na umor, igra se za trofej", rekao je Čanak novinarima posle utakmice u Nišu.

Nenad Čanak je vodio ekipu umesto prvog trenera Aleksandra Džikića, koji je bolestan, a za koga je rekao da se nada da će biti na klupi protiv Mege.

"Trener je bolestan. Ostao je u hotelu. Nadamo se da će njegova korpulencija da savlada virus", kazao je Čanak uz osmeh.

Plejmejker Vilijam Hečer nije bio u sastavu zbog toga što je stručni štab odlučio da ga odmori. Američki košarkaš bi trebalo da sutra bude u sastavu.

Čanak je rekao da su utakmice protiv Mege fizički uvek zahtevne.

"Mega igra u visokom intenzitetu, radio sam tamo tri godine, znam šta i kako. Trener Dejan Milojević ide na pobedu u svakom meču. Očekujem tešku utakmicu. Polufinale, odlučiće inspiracija pojedinca, neko loše veče", rekao je Čanak.

Mladi košarkaš crno-belih Nikola Tanasković čestitao je Dunavu na dobroj igri.

"Drago nam je što smo prošli u polufinale. Igrali smo solidno. Trudićemo da ispunimo očekivanja protiv Mege. Čestitam protivniku na dobroj igri", kazao je Tanasković.

Trener Dunava Mitar Ašćerić rekao je da je zadovoljan izdanjem svog tima, uprkos ubedljivom porazu od Partizana.

"Momci su dali maksimum i zadovoljan sam kako su se borili. Nismo mogli da se rezultatski približimo, ali sam iskreno zadovoljan odnosom, borbenošću", rekao je Ašćerić.

Dunav je imao veliku podršku nekoliko stotina navijača koji su doputovali iz Starih Banovaca, na čemu im je Ašćerić zahvalio

"Nadam se da ih nismo razočarali. Lepo je igrati u ovakvom ambijentu, puna hala. Sjajna predstava. Verujem da ćemo ovo dugo pamtiti", kazao je Ašćerić.

Najbolji u timu Dunava Lazar Zorčić rekao je da se njegova ekipa borila koliko je mogla.

"Dobar meč za nas, nadam se da smo ostavili dobar utisak. Borili smo se koliko smo mogli, ali je Partizan mnogo jači protivnik. Mislim da smo se pokazali u dobrom svetlu", rekao je Zorčić.

Utakmica između Partizana i Mega Leksa igraće se sutra od 21.00. Drugo polufinale počeće u 17.00, a sastaće se Crvena zvezda mt:s i FMP Železnik.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke