"Ćaćo" stigao u Sikserse, sa njim odmah i konkurencija

Autor: Nikola Miloradović
sreda 13.07.2016.
19:24
Izvor: Sportske.net

Doskorašnji plej Real Madrida novi je član Filadelfija 76ersa.

twitter.com/sixers
twitter.com/sixers

Povezane vesti

Serhio "Ćaćo" Rodrigez će karijeru nastaviti u NBA ligi.

On je još ranije dogovorio sa Siksersima jednogodišnji ugovor vredan osam miliona evra, a danas je predstavljen njegov dolazak i na zvaničnoj stranici kluba.

U Pensilvaniju je sa njim stigao i Džered Bejlis koji takođe igra na poziciji organizatora igre.

Ipak, Bejlis je više poenterski nastrojen od "Ćaća" od kog se očekuje da će biti razigravač i "mozak" ekipe kada se bude nalazio na terenu.

U zvaničnom saopštenju se navodi da je Rodrigez "iskusan košarkaš koji je igrao na najvišem nivou u internacionalnim takmičenjima kao i u NBA ligi".

Što se tiče Bejlisa, on je minule sezone igrao za Milvoki Bakse i može da se pohvali da je bio četvrti u ligi kada je procenat šuta za tri poena u pitanju.

Imao je 44% uspešnih trojki, što je rezultat iza Kavaja Lenarda, Džej Džej Redika i Stefa Karija.

Po svemu sudeći Sikserse očekuju neki bolji dani, dobili su sjajno pojačanje u vidu Bena Simonsa sa drafta, a sada oko njega Okafora i Noela prave respektabilan sastav.

Ovako bi naredne sezone mogla da izgleda njihova postava.

Plejmejker: Džerid Bejlis
Bek: Holis Tompson
Krilo: Ben Simons
Krilni centar: Nerlens Noel
Centar: Džalil Okafor

Klupa: Serhio Rodrigez, Kendal Maršal, Ti Džej Mekonel (plejmejkeri); Džerald Hendereson, Nik Stauskas, Timoti Luvavu-Kabaro (bekovi); Džeremi Grent, Robert Kovington (krila/krilni centri); Rašon Holms, Karl Lendri (krilni centri/centri); Džoel Embid (centar)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dushanseelny
Wednesday, 13.07.2016
22:47

Neverovatno je koliko je u NBA tanka linija izmedju luzera i razbijaca, najbolji primer je Oklahoma koja je sezonu bez Durenta ostala bez plej ofa a sa njim zamalo osvojila zapad. Krajnje vreme je da Filadelfija promeni ulogu a ocigledno se uozbiljila :)

avatar
Nikola Nikola
Wednesday, 13.07.2016
19:46

Zaboravili ste Šarića koji je zvanično potvrdio ovogodišnji odlazak u NBA, a danas je Kolanđelo rekao da će klub učiniti sve kako bi trejdovao jednog od centarske trojke - Noel, Okafor, Embid, jer je evidentno da u timu postoji veliki disbalans na relaciji visoki-niski igrači. Takođe, Ben Simons je definitivno tokom letnje lige pokazao da je četvorka i da bi spuštanjem na trojku izgubio sve prednosti koje ima (brzina, eksplozivnost, pregled igre...).

avatar
Mirza33Teletovic
Wednesday, 13.07.2016
22:08

Trejdovat ce Noela ili Okafora( Embid je predugo povrijedjen da bi mogli dobiti nekog ozbiljnog u zamjenu za njega) i u narednih 2-3 sezone dodati jos koju kockicu i imat ce tim koji ce nakon sto dodje do rastanka ove velike cetvroke u Voriorsima biti glavni favoriti za titulu.

avatar
Realno nerealan-1
Wednesday, 13.07.2016
23:33

Favorit za titulu?ok,imaju solidan potencijal,ali Minesota sa Viginsom,Taunsom,onim malim što je bio drugi na slam dunku,pa čak i Rubiom,ako ostane, mogu da naprave veoma respektabilan tim koji će sigurno biti glavni favorit za prsten.

avatar
Nikola Nikola
Wednesday, 13.07.2016
23:00

Mislim da Minesota ima veće šanse da uspešno završi rebild od Filadelfije - kompaktniji su, lepše raspoređen potencijal po pozicijama (Dan, Lavine, Vigins, Tauns)... Iskreno sam navijao da će Noel završiti u Minesoti (kao deo trejda za Rubija), ali posle današnjih potpisa Hila (u Minesoti) i Bejlisa (u Filadelfiji) po svoj prilici neće doći do takve razmene.

avatar
bambinonegro
Wednesday, 13.07.2016
22:19

mislim da ce noel-a trejdovati bar se o tome najvise prica