Bura na 'Jadranu' - Crnogorci optužuju Megu za nameštanje!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 29.02.2016.
11:26
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Utakmice pretposlednjeg kola ligaškog dela sezone u regionalnom šampionatu izazvale su veliku buru pa tako sa svih strana pljušte optužbe za nameštanje.

bcmegabasket.net
bcmegabasket.net

Povezane vesti

Još samo devet utakmica ostalo je do kraja ligaškog dela sezone u regionalnom šampionatu, a kako se bližimo raspletu po pitanju opstanka pritisak raste sa svih strana.

Rezultati do sada odigranih utakmica 25. kola ABA lige ukazuju na to da će se borba za opstanak voditi do poslednje stotinke poslednje utakmice poslednjeg kola, iako su neki očekivali da će biti drugačije.

Budućnost je bila veliki favorit u susretu sa Sutjeskom ali su Nikšićani u produžetku srušili lidera i naneli mu tek treći poraz u ABA ligi, što je pretposlednju ekipu na tabeli ostavilo u trci za opstanak i ujedno izazvalo sumnju u regularnost utakmice.

Tim povodom se oglasio i predsednik KK Sutjeska Darko Perović koji je za podgoričke "Vijesti" koji tvrdi da u Nikšiću nije bilo neregularnosti i lopticu prebacuje na drugu stranu.

"Pominjem u tom kontekstu Mega Leks i Miška Ražnatovića i ukazujem na neregularnost u ABA ligi. Svi koji gledamo košarku, znamo šta je bilo u subotu u Novom Mestu" počinje svoje izlaganje Perović.

Prvi čovek Sutjeske aludirao je na rezultat utakmice Krka - Mega Leks (74:57) jer smatra da je srpski klub "pustio" osvajača slovenačkog Kupa.

"Sad pitam trenera Krke kako je to moguće da njegov tim sa tolikom razlikom dobije osvajača Kupa Srbije, u konkurenciji velikana Crvene zvezde i Partizana. To je sramota" dodaje Perović.

Pored pomenute utakmice 25. kola koja je odigrana u Novom Mestu, predsednik Sutjeske navodi još neke primere mečeva za koje smatra da su namešteni.

"Šta je sa utakmicom Igokea – Mega Leks, pa Mega Leks – Olimpija, koju je dobila Olimpija. Svi smo znali da će ta Olimpija i da izgubi u Valjevu. To se i dogodilo. Sada na spisku takvih mečeva imamo i meč Krka – Mega Leks" ističe Perović.

Prvi čovek ABA ligaša iz Nikšića zaključio je da njegov klub igra pošteno i da bi zbog toga zaslužuje da i naredne godine nastupa u regionalnom šampionatu.

"Mi smo pošten klub, igramo poštenu košarku i mi ćemo se boriti da se ovaj centar ne ugasi. Odbranićemo se od takvih ljudi i siguran sam da ćemo istrajati na tom putu. Nikšić je zaslužio da i sledeće godine bude u ABA ligi" rekao je Perović.

Utakmica Sutjeska - Budućnost u nedelju je završena pobedom domaće ekipe rezultatom 92:91 usled čega Nikšićani ostaju u igri za opstanak u ABA ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
paok
Monday, 29.02.2016
19:30

Ma nek ste vi posteno sve pobedili.Kako ste dobili Buducnost.Koja je logika da bude kvota 3 na goste a oni prvi a vi zadnji.Prvo gledaj svoje dvoriste pa konentarisi druge.

avatar
Delije Sever 021
Monday, 29.02.2016
17:44

A oni prvi namestili :) Sutjeska-Buducnost-tesko namestanje.kraj utakmice,Buducnost u produzetku sutira slobodna bacanja 1-8 ,,,,i vi ste nasli da pricate? :D

avatar
Velibor Malesevic
Monday, 29.02.2016
16:43

Pa znalo se i pre utakmice da je stela u CG, kvota na Buducnost je bila 3.00 ako se ne varam...

avatar
Toni Kroos
Monday, 29.02.2016
15:41

Bitno je da ste vi,kvalitetnom kosarkom,pobedili Buducnost ciji su igraci,gle cuda,odjednom zaboravili kako se bacaju slobodna bacanja u produzetku (1/8).. Toliko o vasem postenju..

avatar
Budimo.ljudi
Monday, 29.02.2016
15:37

Napad je najbolja odbrana

avatar
Zoran Kaloper
Monday, 29.02.2016
15:21

Kada senesto glasa u aba ligi vi ste obavezno protiv nas .Evo prilike da mi va
ma bratski vratimo.Menjamo porodicu takva kvazi braca nam netrebaju.

avatar
Dropkick Murphys 01
Monday, 29.02.2016
16:40

Nisu oni protiv nas,i ne glasaju protiv nas,samo u ABA ligi,vec i u sotalim sferama zivota....

avatar
Daliborov psihijatar
Monday, 29.02.2016
13:44

Dzabe sve,zna se da ste namestili Sutjeska-Buducnost svako ko se iole razume ne samo u kosarku nego u zivot zna da je namesteno.

avatar
Grobar Niksic
Monday, 29.02.2016
13:33

Ja ne znam kako ga nje sramota... Bokan mu dao pare pred pocetak da mogu da ucestvuju... Juce u kladionicama kvota na sutjesku koja je zadnja protiv buducnosti koja je prva 1,50... Ne nije namjesteno

avatar
Klub Paradoksa
Monday, 29.02.2016
13:20

Sutjeska dobije Buducnost npr. :-)

avatar
Dropkick Murphys 01
Monday, 29.02.2016
13:14

Optuzuju Megu,a Sutjeska namestila protiv Buducnosti.....Svasta sa ovim crnogorcima..Treba izaci iz ove lige,i Zvezda i pArtizan i Mega i Metalac......Pitam se ko ce onda da igra.Cg nema vise pd 3 kluba,a i oni su na nekom polunivou........Buducnost se tu nesto siri,a ima da ih ocetkamo samo tako........Cg i kosarka-svasta......A oni prvi imaju neregularne uslove,kad se igra doel,u Moraci pogotovo..I evo,Buducnost i Sutjeska namestili,a optuzuju Megu......

avatar
Monday, 29.02.2016
13:08

Voleo bih da ostanu u ligi, njihova prica mi deluje iskrena i opravdano je nezadovoljstvo kluba, a nas su razbili i doveli nam Dzikica, hvala im na tome:-D

avatar
dusko
Monday, 29.02.2016
13:01

vec su poceli pritisci pred polufinale mega- buducnost

avatar
Monday, 29.02.2016
12:52

Sto nece namestit, hoce im se moze im se... Sto se on nije potrudio da do toga ne dodje...