Bundesliga - Srbi ubojiti od prvog kola!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 03.10.2014.
19:09
Izvor: Sportske.net

Srpski košarkaški internacionalci koji nastupaju za klubove u Bundesligi imali su zapažene uloge u prvom kolu nemačkog šampionata. Reprezentativci iz redova Bajerna nosili tim Svetislava Pešića do trijumfa.

fcb-basketball.de
fcb-basketball.de

Povezane vesti

Uspeh koji su srpski košarkaši napravili na Mundobasketu u Španiji omogućio je reprezentativcima da pronađu unosne angažmane a nekolicina je posle planetarne smotre završila u nemačkoj Bundesligi.

Oni koji se nisu našli na spisku Saše Đorđevića imaće priliku da u kvalitetnom šampionatu kakav je nemački skrenu pažnju na sebe i čini se da su vođeni tom mišlju gotovo svi srpski internacionalci sjajno odigrali u prvom kolu Bundeslige.

Pođimo od Bajerna za koji će u sezoni 2014/2015 nastupati trojica srpskih košarkaša među kojima se nalaze Vladimir Štimac, Vasilije Micić i Duško Savanović.

Ekipa Svetislava Pešića u prvom kolu Bundeslige ugostila je Miteldojčer i slavila rezultatom 86:63 (22:15, 21:19, 20:13, 23:16) uz sjajne partije pomenutog trojca.

Najefikasniji je bio Vladimir Štimac koji je za napunih 16 minuta na terenu ubacio 14 poena i tome dodao 3 skoka, a Duško Savanović i Vasilije Micić pratili su ga sa po 8 poena. Dodajmo i to da je za poraženi sastav nastupio Đorđe Pantelić koji je za 11 minuta u igri ubacio 8 poena i dodao 4 skoka.

Juče je berlinska Alba koju sa klupe vodi Saša Obradović slavila rezultatom 110:74 protiv Getingema, a danas su na programu bile poslednje četiri utakmice prvog kola.

U duelu Ulma i Oldenburga imali smo prilike da vidimo okršaj Borisa Savovića i Nemanje Aleksandrova. Pobedu je slavila ekipa Nemanje Aleksandrova (83:76) koji je ubacio 9 poena za 30 minuta, dok je Boris Savović imao zapaženiji učinak od 13 poena i 3 skoka.

Valter Tajgers iz Tibingena u četvrtak su poraženi na gostovanju Artlandu (97:64) a srpski trojac u poraženom timu predvodio je Branislav Ratkovica sa 15 poena, 2 skoka i 3 asistencije.  Aleksandar Nađfeji postigao je 11 a Bogdan Radosavljević 4 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke