Brose rešen da 'pomogne Zvezdi' - Hoće li održati reč?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 29.03.2017.
11:59
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Brose Bamberga učiniće sve da se pobedom oproste od domaćeg terena u Evroligi, poručuju trener Andrea Trinkijeri i krilni igrač Nikolo Meli.

Epa/Sedat Suna
Epa/Sedat Suna

Povezane vesti

Utakmica koju će navijači Crvene zvezde mt:s ispratiti sa kao da na teren izlaze puleni Dejana Radonjića na programu je u četvrtak uveče u Bambergu.

Brose Bamberg dočekuje Darušafaku u okviru 29. kola Evrolige, a eventualnom pobedom nemački predstavnik bi Zvezdi otvorio vrata plej-ofa elitnog takmičenja.

"Čeka nas teška utakmica, Darušafaki je pobeda neophodna da bi ostala u trci za plej-of. Dobro su vođeni i imaju oružja kojim mogu da nas ugroze - Vonamejker, Kliburn i Vilbekin su sjajni šuteri. Ekipa zauzima peto mesto po broju skokova, čak su drugi po broju ofanzivnih skokova. Moramo da čuvamo svoj obruč, reket i da se borimo za svaku izgubljenu loptu" poručuje trener Trinkijeri.

Darušafaku pobeda nad Brose Bambergom ostavlja u trci za plasman u plej-of, pa nema sumnje da će tim Dejvida Blata učiniti sve da stigne do trijumfa.

"Nema sumnje da će biti težak meč. Oni još uvek imaju šanse za plej-of. Želimo da igramo, da pokažemo ozbiljnost. Mi smo domaćini i naravno da ćemo dati sve od sebe da pobedimo jer želimo da u dobrom ritmu završimo takmičenje u Evroligi" dodaje Nikolo Meli.

Šampion Srbije svoj meč 29. kola Evrolige igra u petak veče protiv Uniksa, a samo u slučaju da Brose Bamberg savlada Darušafaku crveno-beli bi pobedom overili plasman u TOP 8.

Svaki drugi scenario odluku o poslednjem učesniku četvrtfinala prolongira do duela Darušafake i Crvene zvezde mt:s u Istanbulu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 29.03.2017
15:45

Dve lagane pobede Darušafake ...sve ostalo bi bilo ravno senzaciji kao kad bi jedan ovdašnji klub u fudbalu prošao drugo kolo kvalifikacija u fudbalu.

avatar
kizito
Wednesday, 29.03.2017
13:38

Jedno je sigurno.Ako Brose pobedi u petak ujutro krece velika jagma za kartama za Uniks,za koje trenutno nema posebnog interesovanja.Ali kako sa ovom igrom dobiti i njih,pa 3 utakmice nismo ubacili 60 poena u regularnom toku.Pitanje je sta u igri moze drasticno da se promeni za 2-3 dana.Ekipa je skroz pala posle Olimpijakosa.Losa je situacija.

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 29.03.2017
13:12

Iako nesto ne verujem i male su sanse da se to desi, Bamberg zaista moze ogromnu uslugu uciniti Zvezdi. To bi bilo poput instant rehabilitacije za citav nas tim...cetvrtfinale bi u tom slucaju bilo obezbedjeno pobedom nad Uniksom, zadnji mec sa Darusom nebitan, i maksimalno bi se posvetili zavrsnici Aba lige.... Provlaci se jedna zanimljiva cinjenica, a to je da Darusa nikog nije pobedila u gostima jos od prvog dela sezone i neke tipa 11-12 runde,...u citavoj polusezoni beleze konstantne poraze na strani i to protiv svakojakih timova, Barsa, Armani, Makabi... To je tim koji za razliku od naseg nema neki veci niz pobeda, (pogotovo ne onako strasan niz) a pritom ima veci niz poraza od nas...ekipa koja je umela i veliku prednost da prokocka na mecu i da izgubi protiv Armanija, gubili lagano kod kuce protiv Zalgirisa...dokaz snage i njihove igre je to da su ubedljivo i rutinski gubili protiv Reala, Olimpiakosa i Cska, sto znaci da uopste nisu bauk...Kada se sve pogleda, citava sezona i igra, oni naprosto ne zasluzuju da prodju u cetvrtfinale. Imaju strasnog trenera, jedan neverovatan tim, i sigurno da ulozenih 27m u klub, je novac koji je iskoricen poprilicno dobro, i kupljen je strasan kvalitet koji moze da srusi Bamberg i bez neke posebne igre, ali nadamo se sportskoj sreci u ovom slucaju, jer ipak je ovo biti ili ne biti za njih u Nemackoj, i ukoliko ipak izgube, dodelice nam mec loptu za prolaz u top8.

avatar
Black&White
Wednesday, 29.03.2017
13:53

Samo se ti tesi :D Nacrnice ih Dusrsafaka!! samo pitanje koga sa vise razlike da li Fmp ili Bamberg... Prskanje !

avatar
Guner25
Wednesday, 29.03.2017
15:40

Ajmo sad ceo pionir: na,na,na Liga sampiona ;)