Bronhi za Lebrona, nemačka lekcija, "Bradonja" iskalio bes!

Autor: Boris Jovanović
utorak 20.01.2015.
09:07
Izvor: Sportske.net

Klivlend lakše diše, Novicki odigrao simultanku u završnici, Harden eksplodirao nakon slabe partije za vikend. Duboko zamrzavanje u Ouklendu!

Beta/AP Photo/Brandon Dill
Beta/AP Photo/Brandon Dill

Povezane vesti

Sada Kavsi lakše dišu. Treća pobeda u nizu, ovoga puta protiv rivala koji je trebalo da im bude glavni konkurent za top poziciju na Istoku. I jedne i druge su iznenadili Atlanta, Vašington i Toronto, ali je Lebronov tim počeo da pokazuje znake života.

Kajri Irving je ubacio 18 poena i imao 12 asistencija, Lebron dodao 26 poena, pojačanje iz Niksa, Džej Ar Smit 20, Klivlend deluje mnogo bolje posle trejdova u poslednje dve nedelje.

Bulls Cavaliers Basketball

Bulsi, lideri Centrala im nisu zadali mnogo problema, domaćin je imao +25 u trećoj četvrtini, tada je i sve rešeno. Čikago je izgubio šest u nizu, nedostaje im Noa, ali to nije opravdanje.

Za navijače Kavsa dobre vesti su da 9 od narednih 12 mečeva igraju u svom Ohaju, biće to prilika da napreduju na tabeli.

Pistons Hawks Basketball

Atlanta je dobila i 13. meč u nizu, još jedna pobeda ih deli od izjednačavanja klupskog rekorda. Al Horford je ubacio 14 poena, imao 7 asistencija i 6 skokova, tandem Skot-Milsap je kombinovao 40 poena, lider Istoka je bio predobar za Detroit koji igra u sjajnoj formi u poslednje tri nedelje. Ponovo je gvozdena odbrana Houksa presudila, Pistonsi zaustavljeni na 82 poena.Pero Antić bez koševa za 10 minuta.

Raptors Bucks Basketball

Probudio se Toronto. Kanađani su posle ne baš dobrog starta 2015. slavili u Milvokiju u tesnom meču. Terens Ros se iskupio za očajnu partiju protiv Pelikansa, ubacio je četiri poslednja poena za Reptorse koji su isčupali pobedu protiv nimalo naivnih Baksa. Na kraju je Ros sa 16 poena bio jedan od šest dvocifrenih Reptorsa.

Hornetsi su preslišali Minesotu, veliki Al Džeferson se vratio posle provrede. Ovo je prvi put posle decembra 2006. da nije startovao u meču u kome je igrao. On je ubacio 8 poena i uhvatio 5 lopti protiv nekadašnjeg tima, Šarlot je predvodio Henderson sa 17 poena, igrali su bez povređenog Kembe Vokera. Peković, Rubio i Kevin Martin i dalje su van stroja za Timbervulvse, Raduljica koji je dobio još jedan desetodnevni ugovor je igrao samo 2 minuta i 35 sekundi, imao je 2 skoka i jednu ukradenu loptu, nije se upisao u strelce.

76ers Wizards Basketball

Vašington je rasturio Filadelfiju, Poljak Gortat je ubacio 20 poena, imao 8 skkova, za Sikserse ovo je bio povratak u stvarnost nakon polovičnog učinka u poslednjih šest mečeva. Oni sa 8 pobeda nisu najgori u ligi, Niksi imaju šest, dva očajnika sudariće se u sredu u Filadelfiji.

Pelicans Knicks Basketball

Niksi su inače pobedili što je samo po sebi čudo. Prekinuli su seriju od 16 poraza prizemljivši Pelikanse. U MSG se čuo Džejms Braun i "I feel good", navijači kluba iz Njujorka konačno imaju nešto da slave. Posao Njujorku je olakšalo neigranje Entonija Dejvisa, Melo Entoni je ubacio 24 poena, malo poznati Langston Gelovej 21. Momaz iz Lujzijane koji nije bio na draftu je dobio neočekivano šansu i ima prosek od 10 poena po meču. Klub gubi, ali on je dobio priliku života. Problem je što je među Niksima većina takvih.

Klipersi su preslišali Boston, doduše izgubili su veliku prednost tokom meča, ali priveli posao kraju. Grifin je ubacio 22 poena, DeAndre Džordan 19, uz 12 skokova. Bostonova klupa je goste vratila u igru, spustili su se na jedan posed u finišu, ali je na kraju Dok Rivers vratio svoje startere i završio posao.

Nuggets Warriors Basketball

U severnoj Kaliforniji stara priča, još jedna laka pobeda lidera i ponovo su Voriorsi oduvali protivnika. Njihove pobede su impresivne, serija kod kuće je duga 16 utakmica, sada su rasturili Nagetse zaledivši ih na -43! Kari je predvodio tim sa 20 poena, Kuzmić povređen. Nurkić na drugoj strani 2 poena, 8 skokova. Svi igrači koji su se skidali u Voriorsima su dobili priliku, nepoznati Džejms Majlk MekAdu koji je potpisao 10-dnevni ugovor je postigao koš i na poklon dobio loptu kojom je igran meč. Sve zaista u timu Stiva Kera izgleda kao bajka, ovo je najbolja sezona u istoriji franšize iz Ouklenda.

Denver je inače u prvom poluvremenu ubacio 28 poena, najmanje u sezoni.

Pacers Rockets Basketball

Džejms Harden je ubacio 45 poena Indijani, Roketsi su se oporavili od poraza u derbiju sa Voriorsima. Harden koga je Golden Stejt primirio je eksplodirao, priznao je da je bio više nego besan nakon prošlog meča, pa su ceh platili Pejsersi.

Derbi u Memfisu dobio je Dalas. U poslednja dva minuta Dirk Novicki je držao čas, ubacio je 8 poena i okrenuo utakmicu. "Grizliji" su imali prednost u finišu, ali je serija 14-4 značila pobedu za goste iz Teksasa. Novicki je ubacio 21 poen, Monta Elis 25 za Mavse, na drugoj strani Rendolf 18, uz 15 skokova.Utakmica potpuno izjednačena, timovi su imali isti broj skokova, po 13 grešaka na kraju, ali kako rekosmo, Nemac je bio prevaga.

Lakers Suns Basketball

Feniks je dobio Lejkerse uz simultanku Dragića, 24 poena, 9 skokova i 5 asistencija. Slovenac je predvodio trio bekova Sansa koji su gostima utrpali 65 poena, za Feniks je ovo 13. pobeda u poslednjih 17 mečeva. Ta niska postava Džefa Hornaseka je funkcionisala sjajno, gosti iz El Eja bez Brajanta, ali i da nije odmarao teško da bi to bilo šta promenilo.

Lejkersi su napravili 23 greške, to je bila premisa petog poraza u nizu za tim koji ovu sezonu igra bez ikakve ambicije.

Kings Trail Blazers Basketball

Portland je opravdao ulogu favorita protiv Sakramenta, Oldridž je povredio palac, sve je bilo u Oregonu za domaće teže od očekivanog, ali na kraju je u finišu Lilard stvari postavio na svoje mesto. Plej Blejzersa je završio sa 22 poena, 6 skokova, 5 asistencija, na drugoj strani Kazins 22 poena, 19 uhvaćenih lopti,Rudi Gej je ubacio 26, Kingsi su dominirali pod koševima, imali i bolji procenat šuta, ali su im glave došle izgubljene lopte, čak osam više od rivala. Stiče se utisak da su gosti propustili veliku priliku da naprave iznenađenje jer Portland nije imao rešenja na centerskim pozicija, uz Oldridža nedostaje naravno i povređeni Robin Lopez kao i Džoel Friland.

Rezultati:

Atlanta - Detroit 93:82
Šarlot - Minesota 105:80
Vašington - Filadelfija 111:76
Klipersi - Boston 102:90
Golden Stejt - Denver 122:79
Njujork - Nju Orleans 99:92
Hjuston - Indijana 110:98
Memfis - Dalas 95:103
Klivlend - Čikago 108:94
Milvoki - Toronto 89:92
Feniks - Lejkersi 115:100
Portland - Sakramento 98:94

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke