Brejk u Pireju - PAO vodi u finalnoj seriji

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 19.05.2016.
20:46
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Olimpijakos u "Dvorani Mira i Prijateljstva" u Pireju na startu finalne serije plej-ofa grčkog šampionata.

esake.gr
esake.gr

Povezane vesti

Finalna serija grčkog šampionata počela je brejkom Panatinaikosa u Pireju koji je sa 83:81 (24:15, 23:26, 14:21, 22:19) savladao aktuelnog šampiona Olimpijakos.

Vrlo uzbudljiva utakmica u "Dvorani Mira i Prijateljstva" bila je prepuna obrta iako su gosti bolje otvorili meč i stekli ozbiljnu prednost početkom druge četvrtine.

Olimpijakos je do odlaska na odmor uspeo da smanji zaostatak a potom je u trećem periodu preuzeo kontrolu nad utakmicom i potpuno preokrenuo rezultat.

U poslednjoj četvrtini igralo se na jednu loptu sve do trojke Fotsisa koji je praktično rešio pitanje pobednika, iako je u penal završnici PAO mogao da ispusti trijumf usled promašaja Dimitrisa Dijamantidisa ali se Kostas Papanikolau spetljao i "prodao" poslednji napad.

Najefikasniji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je Nik Kalates sa 16 poena, a srpski internacionalac Miroslav Raduljica igrao je samo 10 minuta i postigao 4 poena.

Na drugoj strani se istakao Met Lodžeski sa 21 poenom, dok je Nikola Milutinov za 7 minuta na terenu postigao 3 poena.

Panatinaikos je tako stigao do vođstva u finalnoj seriji i treba naglasiti da je svaki put kada su "Zeleni" napravili brejk na startu borbe za titulu trofej završavao u vitrinama najtrofejnijeg grčkog kluba.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke