Brajantu rekord, Lebronu pobeda!

Autor: Boris Jovanović
petak 16.01.2015.
08:51
Izvor: Sportske.net

Okršaj dvojice najboljih prošao u sjajnoj atmosferi, Kobi srušio rekord koji je postavio protiv Džordana. "Bradonja" pokazao Oklahomi kako su sebi pucali u nogu kada su ga pustili da ode. Niksi su anti-reklama za košarku!

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Lebron je uspeo da zaustavi kola koja se duže vreme kotrljaju nizbrdo, makar na trenutak. Ubacio je 36 poena Lejkersima pa je crna serija Kavsa prekinuta.

Na drugoj strani meč će pamtiti i Kobi Brajant, uz 19 poena, imao je 17 asistencija najviše u karijeri. Ali, za razliku od Lebrona, nije imao prateći orkestar, recimo Kajrija Irvinga koji je ubacio 22 poena za goste iz Ohaja. U finišu je Brajant sa pet poena vratio svoj tim u igru, ali je Lebron odgovorio i to je praktično bio kraj nade domaćina.

Dva najbolja košarkaša na svetu su se tokom meča šalila, i jedan i drugi su bili sjajno raspoloženi, Lebron ima sjajan skor protiv Kobija od 2006. Izgubio je samo tri puta u šesnaest mečeva. Sada nije bilo dileme, čim bi Kobi seo na klupu da odmori, Klivlend je stvarao prednost. Brajant se inače grohotom smejao kada je Lebron promašio zakucavanje na pas Irvinga, ali znate ko se na kraju najslađe smeje.



Džejms Harden je kaznio bivši tim, pokazao im je šta su napravili kada su mu dozvolili da ode u Hjuston. Najbolji strelac lige je sa 31 poenom, 10 asistencija i 9 skokova rasturio Tander. U prvoj četvrtini je ubacio 15 poena, Roketsi su delovali moćno, taj deo igre dobili su sa 40:18, jasno, iz te rupe se Oklahoma nije izbavila. Istina oni su se spustili na -10 na startu poslednjeg perioda, ali je serija Teksašana od 12:0 praktično stavila tačku na utakmicu. Durant je u trećem porazu Oklahome u četiri meča ubacio 24 poena i imao 10 skokova.

Thunder Rockets Basketball

"Bradonja" je pre meča primio trofej za igrača decembra na Zapadu. U proseku je postizao oko 30 poena, on je prvi igrač Hjustona od 2008. kome je pripalo to priznanje. Pretpostavljate, poslednji ga je osvojio Jao Ming za Roketse.

U utakmici koja je trebalo da bude promocija košarke u Londonu, NBA liga je poslal Nikse koji teško da su globalna reklama u ovom trenutku.

Britain Basketball Bucks Knicks

Niksi su postigli 37 poena u prvom poluvremenu, jasno izgubili su od Niksa, ali to nije vest, u pitanju je 16. poraz u nizu za tim iz Njujorka. Melo je ubacio 25 poena, nije vredelo, na drugoj strani O-Džej Mejo 22, opisao je put preko Atlantika kao lep izlet. To i jeste bio, Milvoki je poveo sa 14:0,u drugom poluvremenu bio na +24. Ako je i nekom Englezu padalo na pamet da igra basket, kada vidi Nikse sigurno neće biti impresioniran.

Milvoki - Njujork 95:79
Hjuston - Oklahoma 112:101
Milvoki - Njujork 95:79

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke