"Bradonjina" simultanka, Lebron nemoćan!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 23.11.2014.
09:00
Izvor: Sportske.net

Teksaški obračun razrešio Džejms Harden u poslednjem minutu, Klivlend obezglavljen, ni "Kralj" nema rešenje. Rekord karijere Entonija Dejvisa, Vučević sjajan u komšijskom derbiju, ali Orlando nema recept za Majami godinama...

Beta/AP Photo/David J. Phillip
Beta/AP Photo/David J. Phillip

Povezane vesti

Sjajan derbi u Teksasu, sigurno da je u ovom trenutku pomenuta država prestonica američke košarke.

Hjuston je slavio protiv Dalasa u tesnoj završnici na krilima Džejmsa Hardena. Njegovih 32 poena nisu neočekivani, ali je pokazao kvalitet više, igru u odbrani. Trijumf Roketsa je bio još vredniji s obzirom da su bili bez "Supermena" Hauarda, prekinuli su mini niz od dva poraza i prišli Memfisu na jednu pobedu.

Dalas je bio na +4 na manje od minut pre kraja. Hauard je pogodio dva bacanja. Zatim Monta Elis nije realizovao napad, da bi "Bradonja" pod faulom pogodio i za tili čas smo videli preokret posle njegovih uzastopnih pet poena. Nije to bilo sve, ukrao je zatim loptu Elisu, Ariza je pogodio još dva penala, serijom 7:0 Hjuston je u poslednjem minutu stigao do pobede. Novicki i Monta Elis su pokušavali trojkom da donesu produžetak, ali je pobeda pripala Roketsima.

U Klivlendu ništa ne štima, četvrti poraz u nizu. Pobedu iz Ohaja odneo je vodeći tim Istoka, Reptorsi. Toronto je preslišao Lebrona i kompaniju iako su Kvasi vodili u prvom poluvremenu sa 18 razlike. Ovo je njihov 7. poraz u 12 mečeva i očigledno da se stvari razvijaju loše. Lebron tvrdi da je optimista, ali će njegova ekipa morati mnogo da podigne nivo igre, iako je rana faza sezone. Kanađani su dobili četiri u nizu, ovo je njihova najbolja sezona u istoriji, Lu Vilijams je sa 36 poena bio junak pobede.  Lebron je ubacio 15 poena, imao 10 asistencija, poslednjih šest minuta je odsedeo na klupi. Irving je dao 21 koš, Kevin Lov dva više, a posle meča u "Kviken Loans Areni" čulo se samo par stotina Kanađana koji su uživali u trijumfu.

Sparsi su vodili od početka do kraja protiv Netsa, rutinsku pobedu su obeležili Parker sa 22 poena i 7 asistencija, Deni Grin i Kavi Leonard su dodali po 21. Popović je limitirao Dankanove i Đinobilijeve minute na poluvreme, pa je cilj ostvaren, pobeda bez prosipanja puno energije. Bogdanović loš kod gostiju, promašio je svih 7 šuteva, ali je sjajan bio Mirza Teletović sa 22 poena i 8 skokova. Osim njega i Derona Vilijamsa Bruklin nije imao više raspoloženih igrača.

Sakramento je odneo pobedu iz Minesote, desetkovani domaćin bez četiri startera je parirao poluvreme,  Kazins je sa 31 poenom i 18 skokova dominirao pod koševima. Dobra vest za Timbervulvse je da je Vigins odigrao najbolju partiju od početka sezone, super talentovani ruki je ubacio 29 poena, rekord kratke NBA karijere.

Rekord karijere i za Entonija Dejvisa. Ubacio je Juti 43 poena i imao 14 skokova pride. "Džezeri" su se dobro držali, iako su Pelikansi imali prednost od dvadesetak razlike, spustili se na -5, ali je Dejvis uz pomoć DžejRu Holideja bio zaista enigma za ekipu Jute.

Vašington je odneo pobedu iz Milvokija, ovaj tim je sazreo i uz Toronto je do sada pokazao najviše na Istoku, skor 9-3 govori za sebe. Pol Pirs je dominirao sa 25 poena i 10 skokova, Vol uz 19 poena imao i 9 asistencija, za Bakse koji su na 50% učinka to je bilo dovoljno.

Derbi Floride pripao je Majamiju. Kris Boš je bio prevaga, 14 od 32 poena postigao je u poslednjoj četvrtini. Na drugoj strani velika noć Vučevića, 33 poena i 17 skokova. Orlando je dobio bitku pod koševima, ali je Hit to nadoknadio dobrim šutiranjem, imali su 53%, ubacili 12 trojki.

Ovo je inače bio 10. uzastopni poraz Medžika od komšija koje su bile bez Vejda. Ni Orlando nije bio kompletan, njihov najbolji strelac Tobijas Haris je takođe povređen.

Na meč Niksa i Siksersa nećemo da trošimo reču, dobio je domaćin uz 25 poena Mela Entonija, ovo je 13. poraz na startu sezone za Filadelfiju.

Feniks je slavio u Indijani, ovo je njihova četvrta pobeda u nizu na turneji. Džef Hornasek ne dozvoljava igračima da se opuste, cilj je plej of, ovoga puta namera je da od početka igraju dobro i izbegnu prolećnu jurnjavu iz prošle sezone. Džerald Grin je ubacio Pejsersima 23 poena, Tomas dodao 16, klupa je odradila dobar posao. Dragić ne posebno zapažen, 11 poena, 3 asistencije. Do kraja turneje ostala su još dva meča, sa skokor 5-2 van Arizone, Sansi su jedan od najnezgodnijih gostiju u ligi.

Rezultati:

Klivlend - Toronto 93:110
Njujork - Filadelfija 91:83
Indijana - Feniks 83:106
Orlando - Majami 92:99
San Antonio - Bruklin 99:87
Milvoki - Vašington 100:111
Hjuston - Dalas 95:92
Minesota - Sakramento 101:113
Juta - Nju Orleans 94:106

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lion
Sunday, 23.11.2014
11:34

Da, bradonjina simultanka, ali i maestralna predstava Mirze Teletovica onda kada ima dovoljno minuta da pokaze sav potencijal, odnosno onda kada krece kao clan prve petorke. Nazalost, mislim da ce ipak morati ici iz ove gubitnicke ekipe..

avatar
Sunday, 23.11.2014
10:23

Harden strašno igra voleo bih da oni osvoje titulu

avatar
disqus_TOCI974JxR
Sunday, 23.11.2014
14:28

Harden slab ove sezone ispod njegovic ocekivanja