"Bradonjina" poruka, Dalasov rafal, Netsi odahnuli!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 02.04.2015.
08:24
Izvor: Sportske.net

Da li će Džejms Harden biti MVP? Pita se i Vestbruk, ali njegov tripl dabl nije bio dovoljan, Dalas izbušio Oklahomu! Na Istoku besni bitka za poslednje pozicije u plej ofu, Vučević drži nivo, Lovernj dobio šansu kod novog trenera, Lopez presudio u gradsk

Beta/AP Photo/Gerald Herbert
Beta/AP Photo/Gerald Herbert

Povezane vesti

Nova poruka Džejmsa Hardena. "Bradonja" je "obrazložio" svoju kandidaturu za MVP-ija sezone, ubacio je noćas 51 poen Kingsima, lični rekord. On je nastavio da teroriše odbrane, pre par nedelja je brojao do 50, a postao je i prvi čovek u istoriji Roketsa koji je imao dve 50+ utakmice u istoj sezoni.

Kingsi su se držali na krilima Kazinsa koji je napravio drugi tripl dabl karijere, 24 poena, 21 skoko i 10 asistencija. Sakramento se serijom 9:2 u finišu približio, ali je pobeda ostala u Teksasu.

U pravom revolveraškom obračunu Dalas je slavio protiv Oklahome, iako je Rasel Vestbruk napravio 10 tripl dabl u sezoni. Plej Tandera je meč završio sa 31 poenom, po 11 skokova i asistencija. Enes Kanter je odigrao meč karijere, 30 poena, 16 skokova, Entoni Morou ubacio 32 nije bilo dovoljno.

Mavericks Thunder Basketball

Razlog?

Dalas je šutirao 61%, to je bio ključ. Ovo je inače prvi put da su tri igrača na jednom meču postigla više od 30 poena. I prošli put je pre tri sezone u pitanju bila Oklahoma, tada su Vestbruk, Harden i Durant učinili isto.

No, kako rekosmo, pobeda je otišla u Teksas i sada će Oklahoma morati da strepi za osmo mesto, Dalas je siguran sedmi, ima četiri pobede viška u odnosu na noćašnjeg rivala.

Clippers Trail Blazers Basketball

Velika noć i za Krisa Pola, uz 41 poen, imao je i 17 asistencija, pa su Klipersi slavili u Oregonu i sprečili Portland da overi divizijsku titulu. Džej-Džej Redik je ubacio pet trojki, dve u finišu u dva napada kada se rezultat lomio. Inače ova dva tima se bore za četvrto mesto, i prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej ofa. Šansu ima i San Antonio, ti timovi treba da se poređaju iza neprikosnovenog Golden Stejta i Memfisa i Hjustona koji se bore za drugo mesto.

Pelicans Lakers Basketball

Pelikansi su lako izašli na kraj sa Lejkersima. Nju Orleansu je meč značajniji, još imaju šansu da uhvate Oklahomu, noćašnja pobeda i poraz Tandera im je dala nadu. Sada kasne utakmicu i po za Oklahomom. Nju Orleans je lako počistio Lejkerse, Entoni Dejvis je ubacio 20 poena, a domaćin je na dve utakmice od najgore sezone u istoriji.

Spurs Magic Basketball

San Antonio je rutinski slavio na Floridi protiv Orlanda, njihova peta pobeda, računajući od kraja februara, imaju skor 15-3 i ulaze u šampionsku formu. Ubacili su 13 trojki, izbrisali rani minus i bez problema arhivirali Orlando u čijim redovima je Vučević imao 16 poena, 11 skokova.

Inače, na klupi Orlanda je još jedan od nekadašnjih Popovićevih pulena Borego, on je u stručnom štabu bio zadužen za video analize rivala.

Kod Sparsa je Bejns ubacio 18 poena, Dankan je igrao samo 12 minuta, ali ga to nije sprečilo da ubaci  10 000. šut za dva poena u karijeri.

Pistons Hornets Basketball

Šarlot je sačuvao tanušnu nadu pobedom protiv Detroita, rasturili su Pistonse uz 18 poena Marvina Vilijamsa, Kemba Voker je dodao 17. I dalje nije gotovo za tim iz Severne Karoline, kasne dve pobede za Bostonom i Bruklinom koji su na deobi sedmog i osmog mesta. Do kraja je ostalo osam mečeva.

Pacers Celtics Basketball

Važna pobeda za Boston, slavili su protiv direktnog rivala Indijane, Keli Olinjuk je iako sa šavovima ispod oka zbog povrede ubacio 19 poena, čak nije ni trebalo da igra, ali je insistirao i na kraju bio jedan od najboljih. Pejsersi koji su beuzspešno drugo poluvreme jurili rezultat kasne sada za Seltiksima i Netsima dve pobede.

Nets Knicks Basketball

Kad smo kod Netsa, nije bilo lako u gradskom derbiju, ali su preživeli sudar sa Niksima. Bruklin je u MSG tesno slavio, odlučio je Bruk Lopez iz odbojke dve sekunde pre kraja, uspeli su na taj način da stignu do pete pobede u nizu. Deron Vilijams je ubacio 26 poena, imao po 7 skokova i asistencija u možda svojoj i najboljoj partiji u sezoni. Njujork je skupo prodao kožu, u poslednjoj četvrtini su izbrisali prednost gostiju, ali su izgubili na samom kraju. Za njih poraz nije novost, ali su igrali mnogo bolje nego u prethodnim mečevima. Barnjani je ubacio 22 poena za Nikse, ali je poslednju četvrtinu presedeo na klupi.

Rockets Wizards Basketball

Vašington je slavio protiv Filadelfije, Vizardsi su peti, već su obezbedili plej-of, probaće da stignu Toronto na četvrtoj poziciji, ali kasne tri pobede. Odličan je bio Marsin Gortat, "Poljski čekić" je ubacio 23 poena i imao 14 skokova.

Raptors Timberwolves Basketball

Toronto je lako slavio u Minesoti, Lu Vilijams je ubacio 18 poena, šest igrača je postiglo 13 i više poena za Kanađane koji su šutirali 55.3%, i vodili sa 31 razlike u poslednjoj četvrtini. Domaćin je ponovo bio sa osam igrača, bez najboljih, jasno svi čekaju da se mučenje završi.

Bulls Bucks Basketball

Milvoki je prekinuo lošu seriju protiv Bulsa, postoji mogućnost da ova dva tima igraju u prvoj rundi plej ofa pa će Baksi dobiti samopouzdanje. Karter-Vilijams je sa 21 poenom i 10 skokova vodio domaćina do trijumfa, ovo je bila prva pobeda za Milvoki kod kuće protiv Čikaga u poslednjih 10 utakmica. Inače, Baksi su šesti na Istoku, imaju dve i po pobede više od Majamija i Bruklina. Na drugoj strani je Batler ubacio 25 poena, ali je Čikago sada na deobi trećeg mesta sa Torontom. Najverovatnije će Milvoki sa jednim od ova dva tima igrati u prvom kolu doigravanja.

Nuggets Jazz Basketball

U meču bez značaja Džez je savladao Nagetse, Rudi Gobert odigrao još jednu sjajnu partiju, ubacio je 20 poena, imao 12 skokova, pogodio svih sedam šuteva iz igre. Lovernj je na drugoj strani uz 8 poena, imao isto toliko skokova, dodao je i 3 blokade, ovo je bila njegova najbolja partija od promene trenera u Koloradu. Odigrao je 22 minuta, sedam više od Nurkića koji je meč završio sa 2 poena.

Rezultati:

Vašington - Filadelfija 106:93
Šarlot - Detroit 102:78
Orlando - San Antonio 91:103
Oklahoma - Dalas 131:135
Hjuston - Sakramento 115:111
Milvoki - Čikago 95:91
Minesota - Toronto 99:113
Boston - Indijana 100:87
Juta - Denver 98:84
Njujork - Bruklin 98:100
Portland - Klipersi 122:126
Lejkersi - Nju Orleans 92:113

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke