"Bradonjina" istorija, evropsko veče u NBA!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 17.12.2016.
09:02
Izvor: Sportske.net

Hjuston i Harden srušili rekorde, Crnogorac "leteo", Grci zastrašujuće dobri u večeri koja će se pamtiti!

Beta/AP Photo/Craig Mitchelldyer
Beta/AP Photo/Craig Mitchelldyer

Povezane vesti

Krenućemo od rekorda. Predvođen neverovatnim Džejmsom Hardenom, Hjuston je bio nemilosrdan protiv Pelikansa. "Bradonja" je ubacio 29 poena, imao 13 asistencija i 11 skokova, a utakmica ulazi u istoriju.

Roketsi su pogodili 24 trojki što je novi rekord. Harden je oborio još jedan, 15 tripl-dabl za Hjuston čime je preskočio Hakima Oladžuvona. Rekord je srušio Rajan Anderson, 32 sekunde pre kraja kada je "Tojota centar" eksplodirao od oduševljenja. Erik Gordon je dao 7, Harden 6 trojki, ukupno je Hjuston probao 61 put, što je 39.3% uspešnosti.

Juta je teže nego što se očekivalo slavila protiv Dalasa, Rodni Hud je postigao odlučujuće poene na manje sekundu od kraja. Gober je postigao šest dabl-dabl u nizu, 16 poena, 10 skokova, na drugoj strani Harison Barns 21 poen, Mavsi su se vratili sa -15, ali nisu imali snage za preokret.

Sakramento je slavio u Memfisu, Kosta Kufos je imao veče karijere. Ubacio je 16 poena, imao 13 skokova i 3 blokade, zasenio i Kazinsa koji je dao 22 poena, ali je loše šutirao. Tako je Dejv Džorger dobio bivši tim, u finišu je oporavljeni Majk Konli imao šansu da donese produžetak, ali je pobeda otišla u Kaliforniju.

Radovao se na gostovanju još jedan tim iz Kalifornije. Lejkersi su prekinuli dugi niz poraza, Džulijus Rendl ih je predvodio sa 25 poena u Filadelfiji. Nakon osam poraza u nizu, Siksersi su bili idealan protivnik da se loš niz prekine. Rendl je 9 od 25 poena postigao u prvoj četvrtini kada su gosti i napravili razliku koju su održali do kraja.

Klipersi su upotpunili dobro veče za timove sa Pacifika, DeAndre Džordan je imao čak 19 skokova na Floridi protiv Majamija. Kod domaćih odličan Dragić sa 21 poenom, 11 asistencija i 6 skokova, ali Klipersi su se održali u finiš, Džordan je popravio promašeno slobodno bacanje Krisa Pola i stavio tačku. To je četvrta pobeda u nizu za Klipse.



Milvoki je izblamirao Čikago. Dobili su ih drugi put za par dana, zaustavili su Bulse na 69 poena. Janis Antetokumpo ponovo egzekutor, Grk je ubacio 22 poena, imao 11 asistencija, 6 skokova, 3 ukradene lopte. Bulsi su izgubili 6 od poslednjih 8 mečeva, Mirotić nije bio u timu. Na drugoj strani Teletović je ubacio 13 poena.



Atlanta je potpuno nepredvidiva, ponovo su na 50%, posle one loše serije, ali su noćas odneli pobedu iz Toronta. DeRozan je ispunio svoju kvotu, ubacio je 34 poena, ali nije bilo dovoljno. Dvajt Hauard sjajan, 27 poena, 15 skokova, pa je ovo bila osveta Houksa za poraz od 44 razlike početkom decembra. Oni su šutirali 53.5% i generalno odigrali najbolju utakmicu u sezoni.

Boston je u očekivani tvrdom meču slavio protiv Šarlota. Al Horford je ubacio 18 poena, imao 8 skokova, po 5 asistencija i blokada, pokazao je koliko znači za tim u ovim tesnim mečevima. Seltiksi su imali i oporavljenog Tomasa koji je dao 26 poena, vratio se posle četiri meča pauze. Gosti oslabljeni, bez Kembe Vokera koji iz privatnih razloga nije ni doputovao u Boston.

Vašington je odigrao sjajan meč i Detroitu ubacio 122 poena, što je podvig s obzirom na to kakvu odbranu igraju Pistonsi. Džon Vol je vodio Vizardse sa 29 poena i 11 asistencija. Kao da tim iz prestonice u poslednje vreme uspeva da dođe do onoga što želi novi trener Skot Bruks, ovo je četvrta pobeda u pet mečeva posle lošeg starta. Bobi Marjanović kod gostiju ponovo bez šanse.

I na kraju, Orlando je savladao Bruklin, Vučević odličan 21 poen, 10 skokova, 4 asistencije, 3 blokade, 2 ukradene lopte.  Ušao je kao šesti čovek, odigrao sjajan meč, nije bilo lako Medžiku, u finišu se razigrao i Furnije koji je razmenio par ne aš prijatnih reči sa Šonom Kilpatrikom. Kod Netsa, Bogdanović 15 poena, ali je bitka izgubljena u reketu, Ibaka, Bijombo i Vučević su imali 11 blokada i 13 ofanzivnih skokova, Bruk Lopez koji je i sam imao 5 rampi nije mogao da im se suprotstavi bez adekvatne pomoći.

Rezultati:

Juta - Dalas 103:100
Memfis - Sakramento 92:96
Filadelfija - LA Lejkers 89:100
Majami - LA Klipers 98:102
Hjuston - Nju Orleans 122:100
Čikago - Milvoki 69:95
Toronto - Atlanta 121:125
Boston - Šarlot 96:88
Vašington - Detroit 122:108
Orlando - Bruklin 118:111

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke