"Bradonji" stiže pojačanje iz snova, Hjuston u trci za prsten?!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 25.06.2017.
17:38
Izvor: Sportske.net

Prema najnovijim informacijama, Roketsi na sve načine pokušavaju da naprave prostora, kako bi u svoje redove doveli jednog od najboljih košarkaša na planeti.

Beta/AP Photo/David J. Phillip
Beta/AP Photo/David J. Phillip

Povezane vesti

Dolaskom Marka D'Entonija Roketsi su postali jedna od najboljih napadačkih ekipa u NBA ligi.

Njegov najbolji potez bio je prekomandovanje Džejmsa Hardena na poziciju plejmejkera, a "Bradu" je okružio sa vrsnim šuterima, što je već u prvoj sezoni dalo rezultate.

Upisali su košarkaši Hjustona 55 pobeda u sezoni za nama, završili regularni deo sezone na trećem mestu zapadne konferencije, ali su u polufinalu plej-ofa ispali od San Antonio Sparsa.

Imali su problema na centarskim pozicijama, te su Sparsi i bez Lenarda uspeli da ih izbace iz daljeg toka takmičenja.

Ove sezone planiraju da naprave i korak napred. Naime, pokušavaju da se reše ugovora Lua Vilijamsa, Rajana Andersona i Patrika Beverlija, kako bi napravili prostora za angažovanje najatraktivnijeg slobodnog igrača ovog leta, Krisa Pola.

Chris Paul Kris Pol

"CP3" još jednom nije uspeo sa Klipersima da napravi zapaženiji rezultat, odlučio je da iskoristi opciju koju je imao u ugovor i od prvog jula će biti slobodan u izboru sredine.

Klipersi po različitim pravilima imaju mogućnost da mu ponude najviše novca, ali se u Hjustonu, pa i u još nekoliko franšiza nadaju da će Pol u poslednjim godinama svoje karijere pokušati da napadne prsten.

Roketsi veruju da sa njim i Hardenom mogu da uzdrmaju ne samo Zapad, već i čitavu ligu, ali je pitanje kako bi se Pol i Harden zajedno snašli na terenu.

Nema sumnje da bi "Brada" morao da se vrati na poziciju "dvojke", dok bi Pol zahtevao loptu češće u svojim rukama. Tako da, ukoliko planiraju da angažuju Pola i Harden će morati da se odrekne par stvari, kao naprimer dirigovanja igre.

To bi u neku ruku moglo da ima i pozitivan efekat, Harden bi imao manje posla i mogao bi da se skoncentriše isključivo na poentiranje, kao i na poboljšavanje svoje odbrane, dok bi ostatak tima sigurno dobio mnogo dolaskom organizatora igre kakav je Kris Pol.

Kada se setimo da su tu još Erik Gordon, jedan od najboljih trojkaša u ligi, Trevor Ariza, koji ume da uđe u nestvarne serije van linije za tri poena, a pritom je i strašan defanzivac, potom i mladi Klint Kapela, kog bi pod košem loptama mogao da hrani "CP3", kao i verovatno još par veterana koje bi Roketsi doveli da ojačaju klupu, nema sumnje da bi Hjuston ovakvim potezom "bacio rukavicu" dominantnim Golden Stejt Voriorsima.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Манда
Monday, 26.06.2017
05:29

Ко ће да крпи Хардена у одбрани ако се реше Беверлија? Притом Пол и Харден у истом тиму је смејурија.

avatar
Rogi
Sunday, 25.06.2017
20:34

Ovo se nece desiti, jer to bi znacilo mijenjanje citave koncepcije igre Hjustona. Kris Pol i Harden su previse dominantni igraci na lopti da bi to moglo funkcionisati. Drugo, kako ste i napisali, moraju se rijesiti tri igraca koja se savrseno uklapaju u njihov sistem. Mislim da njihovu igru mogu unaprijediti samo jos bolji suteri, a i malo bolja odbrana ne bi bila na odmet.

avatar
Sunday, 25.06.2017
19:59

Pa niej bas da bi im Pol toliko pomogao. Nemaju centra. A Polu treba dobar centar da bi se iskazao kako treba

avatar
Dodaaa-ktbffh
Sunday, 25.06.2017
18:55

Bolja bi im opcija bila da probaju sa Grifinom,al da ne daju Beverlija,steta je,decko je dobar igrac.Recimo Wiliamsa,Andersona,kojeg pika sl sezone pa mozda i Nenea zasto ne,ionako je vec u ozbiljnim godinama.Pol mi ne ide uz Hardena,gusili bi jedan drugog definitivno..

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Sunday, 25.06.2017
18:46

Nipošto! Izuzetno cenim CP-a ali Beverli i Lu ne bi smeli da se prodaju, naročito Beverli.. Bev je jedan od retkih u Hjustonu koji zna da igra defanzivu!

avatar
Los Blancos No1
Sunday, 25.06.2017
18:45

Na žalost, čitav Zapad da se ujedini pitanje je da li bi mogao da parira ovakvim Voriorsima a da ne pričam o Hjustonu...