"Bradonja" sipao poene, Lebron iskalio bes, šok u Teksasu!

Autor: Boris Jovanović
utorak 25.11.2014.
08:23
Izvor: Sportske.net

Džejms Harden odigrao simultanku sa Niksima, Vučević i društvo platili ceh za Klivlendove muke, desetkovana Indijana dobila Dalas u gostima. Vratio se Rouz, Feniks kasno počeo da pogađa u Kanadi...

Beta/AP Photo/David J. Phillip
Beta/AP Photo/David J. Phillip

Povezane vesti

Orlando je svakako jedan od boljih protivnika da prekinete crnu seriju. Tim Medžika ima potencijal, ali bez najboljeg strelaca i činjenicom da mnogo slabije igra na strani nisu imali čemu da se nadaju u Ohaju.

Kavsi su prekinuli seriju od 4 poraza, Lebron je ubacio 29 poena, imao 11 asistencija. U prvoj četvrtini je ubacio 16 poena, videlo se da je veoma motivisan. Poznato je da je "Kralj" sebi najveći kritičar, ubacivao je 18.5 poena i šutirao tek nešto iznad 40% tokom crne serije, noćas je sve izgledalo mnogo bolje.

Kod Medžika je izostao Tobijas Haris, Vučević 18 poena i 13 skokova.

Feniks se dalekometnim šutevima vratio u meč protiv Toronta, ali je pobeda ostala u Kanadi. Odličan je bio Jonas Valančijunas sa 27 poena i 11 skokova. Sansi su pogodili 10 trojki u poslednjoj četvrtini, spustili se sa -20, imali šansu za pobedu, čak i poveli, no u poslednjem minutu je Toronto prelomio meč. Dragić loš, samo 6 poena i 4 skoka.

Filadelfija je izgubila i 14. meč u nizu, lako su ih savladali Blejzersi, sada su Siksersi na korak od najgoreg starta u istoriji. Probaće protiv Netsa sutra uveče da izbegnu crni rekord, a zanimljivo da su Netsi tim koji bi mogli da sruše sa "trona" kada je u pitanju apsolutni rekord. Ovaj tim je izgubio 18 mečeva u nizu na startu u jesen 2009. godine.

Sinoć se Filadelfija držala poluvreme, i još par minuta u trećoj četvrtini, a onda su gosti iz Oregona predvođeni Oldridžom zaigrali mnogo bolje. Centar Portlanda je dominirao sa 33 poena, imao je i 11 skokova.

U lošoj formi je Šarlot, sinoć je pobedu iz Severne Karoline odneo šampion Pacifika. Klipersi su predvođeni Krisom Polom koji je ubacio 22 poena i imao čak 15 asistencija i Grifinom (22 poena, 16 sk. 9 as.) kontrolisali igru , a postigli su 39 poena više od rivala izvan reketa.Završili su sa 15 trojki, Hornetsi su ubacili tek 2.

Sjajni Džejms Harden je vodio Hjuston do nove pobede, ubacio je Niksima 36 poena, Njujork je ostao bez Mela Entonija u drugom poluvremenu. Gosti su se odlično držali, ali je "Bradonja" ubacio 7 trojki, u finišu je postigao 12 poena za poslednjih pet minuta i prelomio pobednika.

Ovo je 10. pobeda za Hjuston u nizu protiv Njujorka, a 19. u "Tojota centru" protiv timova sa Istoka.

Derik Rouz se vratio na parket, Čikago je dobio u Juti, tesno poenima Danlivija i bacanjem takođe oporavljenog Gasola. Rouz je ubacio 18 poena, njegov tim je bio na +21 u prvom poluvremenu, ali igraju sa dosta oscilacija, na kraju su jedva sačuvali pobedu. Kod "Džezera" je Fejvors ubacio 21 poen i imao 15 skokova.

Iznenađenje večeri priredila je Indijana. Pejsersi su slavili u Dalasu, a junak je bio Donald Sloun. U rodnom gradu je želeo da se dokaže, ubacio je Mavsima 29 poena, sedam igrača gostiju je bilo dvocifreno. Pomenuti Sloun je igrao i u Kini, razvojnoj ligi, a šansu je dobio jer je tim desetkovan povredama. U poslednjim mečevima je nagovestio šta može, noćas eksplodirao. Gosti su vodili celo drugo poluvremen, nisu se uplašili neočekivane pobede, a postigli su najviše poena ove sezone. Kod Dalasa Novicki 22 poena, ne zaboravimo da u redovima Pejsersa nije igrao ni Hibert, njegovo odsustvo pokrio je Skola dabl-dablom. Zaista šok za Mavse koji su možda i potcenili protivnika.

Rezultati:

KLivlend - Orlando 106:74
Filadelfija - Portland 104:114
Šarlot - Klipersi 92:113
Hjuston - Njujork 91:86
Toronto - Feniks 104:100
Juta - Čikago 95:97
Dalas - Indijana 100:111

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke