"Bradonja" rastužio Grifina, Lebron vežbao za Majami!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 16.03.2015.
09:22
Izvor: Sportske.net

Hjuston odneo pobedu sa Pacifika, Lebron i Kavsi ispalili rafal u Orlando. Atlanta lako sa Lejkersima, Entoni Dejvis sjajan u porazu. Minesota bez nade u Teksasu, Portland voli Kanadu.

Beta/AP Photo/John Raoux
Beta/AP Photo/John Raoux

Povezane vesti

Ukupno četiri asistencije su nedostajale Raselu Vestbruku da napravi novi tripl dabl, ali je jedna bila zlata vredna. Pas posle koga je Entoni Morou pogodio trojku je dotukao Bulse.

Vestbruk je završio sa 36 poena, 11 skokova i 6 asistencija, Enes Kanter je dodao 18 poena i isto toliko skokova, Stiven Adams takođe napravio dabl-dabl. Tander je domnirao u skoku, napravio je 19 više od Čikaga što je i rešilo utakmicu. Kod gostiju Mirotić 27 poena, nisu uspeli da ponove rezultat iz prve nedelje marta kada je Mur trojkom na sve sekunde pre kraja razočarao Oklahomu. I sada je bilo tesno, ali sa drugačijim ishodom.

Rockets Clippers Basketball

Džejms Harden je pokvario povratak na parket Blejka Grifina. Hjuston je slavio protiv Klipersa uz 34 poena "Bradonje". Grifin je ubacio 11, imao isto toliko skokova i 8 asistencija. Roketsi su pobedom prišli vodećem Memfisu na dve utakmice u borbi za vrh Jugozapada. Kris Pol je promašio sa zvukom sirene, pa povratak Grifina posle 15 mečeva zbog infekcije lakta nije završen na pravi način. Ipak, spreman je, odigrao je čak 40 minuta na ovom "matineu".

Nuggets Pelicans Basketball

Denver je slavio u Nju Orleansu osle dva produžetka, ali su posle meča svi pričalo o učinku Entonija Dejvisa. Najbolji košarkaš Pelikansa je uz 36 poena, imao 12 skokova, 9 blokada, 7 asistencija. Nije uspeo da napravi ni tripl-dabl, a opet mirisalo je na "Kvadrupl", četiri dvocifrena učinka. Nikome to nije pošlo za rukom u poslednjih 30 godina u NBA ligi. Dejvis je ipak promašio dva šuta u drugom produžetku, na kraju su se radovali Nagetsi koje je predvodio Vili Barton sa 25 poena.

Nurkić je dao 6, uz 8 skokova, Lovernj 3 uz jedan skok, za nešto manje od sedam minuta igre.

Cavaliers Magic Basketball

Lebron se vratio na Floridu, prva stanica je bio Orlando, ubacio je 21 poen, imao 13 asistencija i 8 skokova, ali je Kajri postigao 33 uz odličan šut, Kavsi nisu dali šansu domaćinu.

Nikola Vučević odličan 22 poena, 15 skokova, no Klivlend je prejak. Pogodili su 18 trojki iz 35 pokušaja, šutirali preko 60%, što je najava za noćašnje gostovanje u Majamiju.

Timberwolves Spurs Basketball

San Antonio je imao 38 timskih asistencija protiv Minesote, ali je Manu Đinobili iskrenuo članak pa će odsustvovati desetak dana. Argentinac je bio jedan od osam igrača Sparsa koji su bili dvocifreni, šampion je šutirao 58%, pa je jasno Minesota bila bez šanse.

Gosti sa svega osam igrača, bez Rubija, Pekovića, Garneta.

Portland je slavio u Kanadi, njihova osma pobeda u devet utakmica. LaMarkus Oldridž je ubacio 24 poena, imao 10 skokova. Ništa novo, on i Blejzersi su specijalisti za Toronto, dobili su 12 od poslednjih 13 mečeva protiv Reptorsa.

Knicks Suns Basketball

Erik Bledso je bio ključ pobede Feniksa nad Niksima. Posle očajnog prvog poluvremena, prenuli su se, zaigrali bolje protiv nedoraslog rivala, Bledso je ubacio 21 poen, imao 11 asistencija, skok mu je falio za tripl-dabl. Sansi se i dalje nadaju plej ofu, kasne tri meča za Oklahomom, dva za Pelikansima koji su deveti na Zapadu.

Hawks Lakers Basketball

Završićemo na Pacifiku, Klipersi su igrali matine, u večernjem terminu u "Stejpls centru" je gostovala Atlanta. Savladali su domaće Lejkerse i to bez trojice startera. Uz to, Kajl Korver je polomio nos. Blistao je mladi Nemac, Denis Šreder sa 24 poena i 10 asistencija, Pero Antić je bio starter, 3 poena i 6 skokova u očekivanoj pobedi Houksa. Atlanta je na pobedu od Golden Stejta u borbi za prvo mesto u ligi, do kraja regularnog dela je ostalo 16 mečeva. U sredu će se suočiti sa Voriorsima u Ouklendu. Inače Houksima je ovo bila 22. pobeda na strani u sezoni, izjednačili su rekord franšize, a sigurno će ga uskoro i srušiti.

Rezultati:

Oklahoma - Čikago 109:100
Klipersi - Hjuston 98:100
Nju Orleans - Denver 111:118 pr.
Orlando - Klivlend 108:123
San Antonio - Minesota 123:97
Toronto - Portland 97:113
Feniks - Njujork 102:89
Lejkersi - Atlanta 86:91

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke