Božićno slavlje Bulsa i Hita

Autor: Boban Filipović
petak 25.12.2015.
23:20
Izvor: Sportske.net

U "uvodnim borbama" centralnog događaja božićnoj NBA spscijala i reprize prošlodišnjeg velikog finala NBA lige, Majami bio 'za dlaku' bolji od Nju Orelansa na Floridi, dok je Čikago slavio u Oklahomi.

BETA/AP Photo/Joe Skipper
BETA/AP Photo/Joe Skipper

Povezane vesti

Bulsi su imali više raspoloženih igrača od Tandera, vodili su tokom cele utakmice u Oklahomi i sasvim zasluženo, zahvaljujući boljoj timskoj igri došli do pobede rezultatom 105:96.

Kevin Durent je ubacio 29 poena, Rasel Vestbruk 26, ali glavne udarne igle 'Groma' nisu imale adekvatnu podršku ostatka tima sa izuzetkom Enesa Kantera koji je ostvario dabl-dabl od 14 poena i 13 skokova. Osim pomenutog izostanka podrške velike većine saigrača u ofanzivi, Durenta i Vestbruka nije služio šut, ubacili su samo po jednu trojku, Durantula je promašio pet, a Ras šest šuteva van linije 7.24.

Kod gostiju iz Iliniosa najefikasnji i najraspoloženiji za igru je bio Džimi Batler sa 23 postignuta poena. Iskusni španski centar Pau Gasol je brojao do 21 i imao 13 uhvaćenih lopti, dabl-dabl je ostvario i Taj Gibson (13 pts , 10 sk), dok je Derik Rouz ubacio 19 poena i imao po 4 asistencije i krađe.

Bulsi su tako upisali i drugu pobedu nad Tanderom ove sezone, bili su bolji i u prvom odmaravanju snaga u Čikagu početkom novembra i što je još važnije prekinuli su seriju od tri uzastopna poraza. Oklahomi je ovo treći poraz kod kuće, prvi nakon pet vezanih pobeda, ceo plen su pre Bulsa odnosili jedino Niksi i Seltiksi.


Nešto ranije Majami je pred svojom publikom savladao Nju Orleans posle dosta drame i velikog 'kambeka' gostiju' u poslednjoj četvrtini. Hit je morao da 'radi prekovremeno' za Božić, Pelikani su pali tek posle produžetka, na kraju je na semaforu pisalo 94:88, regularni deo utakmice završen je 78:78.

APTOPIX Heat Clippers Basketball

Kris Boš je dobio duel sa Entonijem Dejvisom, ubacio je 30 poena, jedan više od svog direktnog rivala, premda je 'Obrva' uhvatio pet lopti više od iskusnog krilnog centra 'Vreline'. Boš je pokupio 10 lopti pod obručima, Dejvis 15.

Dvejn Vejd je usadio 19 poena u trijumf, a Hasan Vajtsajd je ponovo bio dominantan u reketu , imao je 17 skokova i 4 blokade.

Kod gostiju iz Luizijane dvocifreni osim pomenutog Dejvisa bili su Rajan Anderson sa 18 i Erik Gordon sa 16 poena.

Majami je nastavio da igra po sistemu 'toplo-hladno', ali je i dalje viskoko pozicioniran na Istoku, dok su Pelikansi posle nikad gorih Lejkersa trenutno najslabiji tim na Zapadu.

Božićni klasik je na programu u Ouklendu, Golden Stejt Voriorsi dočekuju Klivlend Kavalirse.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke