Božić: "Verujemo da smo na dobrom putu"

Autor: Beta Beta
četvrtak 19.11.2015.
13:56
Izvor: Beta

Trener košarkaša Partizana Petar Božić rekao je danas da njegova ekipa mora da se izbori sa pritiskom, a da dobri momenti na utakmicama daju veru da je tim na dobrom putu.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Trenutno stanje na tabeli nije zadovoljavajuće, ali je obavezujuće.

"Pozicija na tabeli nas obavezuje da nam je svaka utakmica najvažnija. Moraćemo da se izborimo sa pritiskom i odigramo agresivno i preskočimo tešku prepreku koja je pred nama. Svi dobri momenti, koji postoje, daju veru da smo na dobrom putu. Pritisak se podrazumeva u Partizanu, ali je pojačan činjenicom da smo poslednji na tabeli. Ali, sa time moramo da se izborimo", rekao je Božić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Partizan će u petak dočekati Tajfun u 11. kolu Jadranske lige. Crno-beli su poslednji na tabeli sa skorom 3/7, dok naredni protivnik ima pobedu više.

"Opšte je poznata situacija u klubu, kada su se promene izdešavale, koliko je realno vremena da se ekipa okupi, a kod nas je to bilo mnogo kasno. Ekipa je kompletirana u hodu, što još nije završeno. Zbog svega toga je, između ostalog, i rezultat ovakav. Verujem da će se ovaj rad vremenom isplatiti i da će se preokrenuti situacija jer mnogo utakmica smo izgubili jednim košem", kazao je Božić.

Božić je istakao da je s Džamarom Vilsonom završeno sa dovođenjem pojačanja.

On je naveo da mu znači podrška koju je dobio od predsednika kluba Nikole Pekovića i potpredsednika Miroslava Berića.

"Svesni smo koliko je teška situacija u Partizanu i koliko je teško za kratko vreme praviti rezultate. Postoji plan i strategija i uz napore verujemo da će se to vremenom isplatiti", dodao je trener crno-belih.

Prema njegovim rečima, Mihajlo Andrić će zbog povrede stopala morati da miruje i potom postepeno uvodi u trening, dok Edo Murić polako počinje da radi sa ekipom i u završnoj fazi je oporavka od povrede ramena.

Kada je reč o ekipi Tajfuna, Božić je rekao da maksimalno poštuje aktuelnog šampiona Slovenije, koji je "kao i svi" iznad njegove ekipe na tabeli.

Košarkaš Partizana Andrija Milutinović pozvao je navijače da nastave da podržavaju njegovu ekipu.

"Tajfun će biti veoma motivisan, ali i mi imamo motivaciju. Želimo da reagujemo posle poraza u Zadru i nastavimo sa dobrim igrama kod kuće. Porazi na jednu loptu nam daju dodatnu motivaciju da još jače treniramo i na utakmicama ispravljamo stvari", rekao je Milutinović.

Utakmica će početi sutra u 17.00 u hali Pionir.

Crno-beli su morali da se odluče za taj termin jer će ženska reprezentacija Srbije kasnije istog dana trenirati u toj dvorani, sutradan igrati utakmicu, dok je u nedelju koncert muzičke grupe "Vajtsnejk".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ВЧЋ ПДР! ВЧЋ ПДР!!!
Thursday, 19.11.2015
15:02

Ma daj, bre, ako izgubimo i sutra, moraces sam da odes sve i da nisi kriv za taj poraz...