Božić: "Odigrali smo muški, pobeda mnogo znači"

Autor: Beta Beta
utorak 06.10.2015.
23:53
Izvor: Beta

Trener Partizana Petar Božić ocenio je večeras da su njegovi košarkaši ostvarili vrlo značajnu pobedu protiv MZT Skoplja u Jadranskoj ligi i rekao je da je igra u drugom poluvremenu ono čemu bi tim trebalo da teži ove sezone.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Najtrofejniji srpski klub upisao je prvi trijumf u sezoni u trećem kolu ABA lige pošto je u neizvesnoj završnici savladao MZT iz Skoplja rezultatom 72:69.

"MZT je nezgodan protivnik, sa samopouzdanjem, a došao nam je posle dva poraza. Najveću zahvalnost dugujemo publici koja nas je bodrila i pomogla da dođemo do prve ovosezonske pobede. Drugo poluvreme je bilo drugačije, počev od Cvetkovića. Odigrali smo muški i u pojedinim delovima je to ono kako treba da igramo. Zbog toga što smo se nedavno okupili, ova pobeda mnogo znači. Čestitam igračima na borbi i zalaganju", rekao je Božić.

Strateg Partizana kazao je da još nema novosti vezanih za eventualna pojačanja.

"Ništa novo nemam da kažem o pojačanjima. Okolnosti i mogućnosti su takve da diktiraju stvari, a trudimo se da nađemo najbolje moguće rešenje u takvim uslovima", rekao je Božić.

Strelac poslednjeg koša na meču i momak koji je pogurao crno-bele ka trijumfu, plejmejker Aleksandar Cvetković, bio je radostan zbog pobede.

"Lep je osećaj kada se pobedi posle dva poraza, od čega je jedan bio na nesrećan način. Bila je junačka borba. Prvo poluvreme smo odigrali slabo, primili smo mnogo poena. Ključ pobede je odbrana u drugom poluvremenu. Hvala navijačima koji su nas vodili i bodrili celu utakmicu. Ovo je velika satisfakcija i podsticaj za naredne utakmice", rekao je Cvetković.

Trener MZT-a Aleš Pipan ocenio je da je Partizan zasluženo pobedio.

"Čestitam Partizanu i treneru na pobedi, mogu reći da je zaslužena. Mi smo došli sa namerom da nekako dobijemo ovu utakmicu, ali za to nije dosta da se odigra samo jedno poluvreme, da se odigra samo jedan segment utakmice dobro, a da sve ostalo prokockaš za par minuta. Igrači su na poluvremenu mislili da je sve gotovo... Imali smo nekih poteškoća, ali to ne umanjuje pobedu Partizana. Ispustiliu smo veliku priliku da pobedimo", rekao je Pipan.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Toti 10
Wednesday, 07.10.2015
01:20

Dobro je da je Partizan u teskoj utakmici i neizvesnoj zavrsnici dosao do pobede, vratili su se iz minusa i na kraju pobedili. Videlo se koliko je bila potrebna pobeda ovoj mladoj ekipi na kraju utakmice kada je i Bozic uleteo i proslavio je sa igracima, jedino tu fali Dule, ali sta je tu je.

avatar
Serie A Fan
Wednesday, 07.10.2015
12:57

Božić zamalo da zaboravi da čestita protivničkom treneru. Baš sam se lepo nasmejao kada je krenuo u poteru za njim kada je shvatio šta je, odnosno šta nije uradio. :) Šteta i za poraz protiv Metalca. I tu je sreća odlučila pobednika.

avatar
Christian Rosenkreutz
Wednesday, 07.10.2015
13:13

Puna podrska Peri, sta je tu je, moramo biti uz njega i klub. Nadam se da ce postati trener dostojan za tu klupu, a samo podrskom moze, mnogo je nezahvalno posle Duleta sesti tu, moramo toga biti svesni.

avatar
Branislav
Wednesday, 07.10.2015
01:15

Krece masina :D