Božić: "Konačno pobeda u neizvesnoj utakmici"

Autor: Beta Beta
subota 05.12.2015.
22:08
Izvor: Beta

Trener KK Partizan NIS Petar Božić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su njegovi izabranici konačno dobili jednu utakmicu u neizvesnoj završnici.

aba-liga.com/kkpartizan.rs
aba-liga.com/kkpartizan.rs

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Petar Božić rekao je da je zadovoljan što je njegov tim konačno pobedio u neizvesnoj završnici, ali je kazao da je tim imao oscilacije kada je u pitanju zalaganje i energija na terenu.

"Zadovoljan sam što je Džamar Vilson odigrao dobru utakmicu i pokazao svoj kvalitet. Mislim da će njegova igra biti mnogo bolja i da će voditi i razigravati tim. Bilo je dobrih momenata pred kraj utakmice, kada je Olimpija pogodila dva šuta iz velike daljine o tablu, mi smo uspeli da tu jednu loptu koja odlučuje utakmicu prebacimo u našu korist", rekao je Božić.

Partizan je u dramatičnoj završnici pobedio Olimpiju sa 76:74 u okviru 13. kola regionalne ABA lige.

"Saša Zagorac je imao otvoren šut na kraju jer se Andrija Milutinović okliznuo, tako da smo imali sreće. Zadovoljan sam i ofanzivnim skokom, a najviše jer smo dobili, pošto je Olimpija šutirala 42 odsto za tri poena", rekao je Božić.

Strateg Partizana kazao je da ekipa mora da igra dobro u odbrani i sa velikim angažovanjem.

"Mislim da ako igramo sa velikim angažovanjem u odbrani da možemo da steknemo samopouzdanje i iz kontrapada dođemo do nekih lakih poena, to će nam dati samopouzdanje da dođemo na svoje. Energija je večeras imala oscilacije. Olimpija je dobra ekipa, a mi nismo bili na željenom nivou, ali mi je drago da smo dobili, jer smo pre sedam dana protiv Cedevite igrali dobro, pa izgubili", rekao je Božić.

Trener Olimpije Gašper Potočnik čestitao je Partizanu na pobedi, ali je rekao da ne bi bilo nezasluženo i da je njegov tim slavio.

"Čestitam Partizanu na pobedi. Ne bi bilo nezasluženo i da smo mi pobedili. Što se tiče utakmice, mi smo je izgubili u prvom poluvremenu, u kome smo imali problema sa njihovim ofanzivnim skokom i sa završavanjem naših zicera. Bilo je mnogo teže nakon što smo promašili. Mislim da je na kraju utakmicu odlučio Vilson, koji je odigrao stvarno dobro i ubacio neke jako teške šuteve", rekao je Potočnik.

Novinari su primetili da je Olimpija u Beogradu pobedila Crvenu zvezdu Telekom, koja je aktuelni šampion, a izgubili od Partizana, koji igra sa novim i jako mladim timom.

"Kada bi sve bilo logično u košarci, bilo bi lakše", rekao je Potočnik.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
116 GODINA VELICINE
Sunday, 06.12.2015
11:04

Ne da smo imali srece (imali su i oni pre toga u nekoliko navrata, ali ko to vise pamti, samo se kraj cuva u secanju) nego ne znam. Idemo dalje!