Božić: "Dobra je jedino pobeda"

Autor: Beta Beta
petak 20.11.2015.
19:53
Izvor: Beta

Strateg KK Partizan NIS Petar Božić priznao je da su igrači podlegli pritisku i da su jako loše odigrali protiv Tajfuna, zbog čega može da bude zadovoljan samo konalnim rezultatom.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana NIS Petar Božić rekao je da je pobeda jedino što je dobro posle večerašnje utakmice sa Tajfunom u Jadranskoj ligi.

"Jedino što je dobro je pobeda. Ja kao trener, a verujem i igrači, možemo da budemo jako nezadovoljni svim ostalim stvarima koje smo pokazali večeras", rekao je Božić novinarima u Beogradu posle utakmice.

Partizan je večeras posle velike borbe pobedio Tajfun sa 89:85 u 11. kolu Jadranske lige i tako došao do svog četvrtog trijumfa.

"Upozoravao sam ranije na psihološki pritisak posle toliko poraza i zbog obaveze da se ova utakmica dobije, pošto nam je sada svaka najvažnija. Ali, nismo najbolje odreagovali sa te strane. Nismo rešili pritisak. Tajfun je iskusna ekipa koja je večeras odigrala timski, sa pasom više i mnogo asistencija", rekao je Božić.

"Imali smo problema i sa njihovim poenima i trojkama, ali smo na kraju imali dobro odigrani napad, što nije bio slučaj u ranijim utakmicama koje smo gubili na jednu loptu", dodao je Božić.

Večeras u igru nije ulazio centar Kosta Perović, a trener je to objasnio taktičkom odlukom.

"Kosta Perović nije povratio brzinu potrebnu za protivnike koji imaju igrače koji mogu da šire i da idu u 'pop', to mu je problem. Koleno je u redu, vratio se on, ali mu treba vremena da vrati brzinu. Odlično trenira i verujem da će se ubrzo vratiti", rekao je Božić.

Trener Partizana kazao je da je plejmejker Džamar Vilson manje igrao u drugom poluvremenu jer je u meču sa Zadrom istegao zadnju ložu, tako da nije želeo da rizikuje da se povreda pogorša.

"Nadamo se da će se izvući sa nekoliko dana pauze, ali i pored toga će mu trebati vremena da uđe u formu, jer nije trenirao ni sa jednom ekipom pre nego što je došao u Partizan", rekao je Božić.

Kevin Džons je rekao da ova pobeda znači timu, ali da je ekipa grešila.

"Dobra pobeda za nas. Nismo igrali dobro kako smo hteli, ali popravićemo to na treningu tokom nedelje i bićemo spremni za sledeću utakmicu. Sve u svemu, dobro je bilo za nas. Važno je da izvučemo pouke iz ove utakmice i nastavimo da napredujemo", rekao je Džons.

Trener Tajfuna Dejan Mihevc rekao je da je utakmica bila dobra i ocenio da ne bi bilo nezasluženo i da je njegov tim dobio.

"Čestitam Partizanu na pobedi. Ne bi bilo nezasluženo i da smo mi dobili. Odlučivale su nijanse. Ovako na prvu loptu, mislim da je presudila ona trojka posle tri ofanzivna skoka. Tada se preokrenuo rezultat. Na kraju, po statistici, ne vidim ni jednu kategoriju u kojoj je Partizan bio bolji, osim što je šutnuo 30 penala, naspram naših 13", rekao je Mihevc.

"Utakmica je bila dobra sa obe strane, oba tima su odigrala korektno. Meni je bitno što smo u sredu odigrali tešku utakmicu u Pragu protiv Nimburga, a momci su se podigli za ovu utakmicu i pokazali karakter", dodao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svojnasvome
Saturday, 21.11.2015
00:28

Alo bre ne kazem da je ovo kvalitet al pero ti nemas tako los igracki kadar da bi ovako sramotno odigrao. Gledam sve meceve gde ti pricas kako se napreduje u igri a ja onda nakon meca analiziram sam sebe da li sam ja lud il sta je posredi. Ne znam da li je dobro da smo pobedili jer da smo izgubili Juda bi vetovatno tj nadam se imao toliko obraza da ode iz partizana......q

avatar
Death to Krcuns!
Friday, 20.11.2015
22:13
avatar
116 GODINA VELICINE
Friday, 20.11.2015
21:02
avatar
116 GODINA VELICINE
Friday, 20.11.2015
21:02

Vidi samo Tajsona iza kako se izbecio:-D Realno, bolje njega da pustis...