Borba za TOP 8 - Četiri karte, pet kandidata! Hoće li Zvezda izdržati pritisak?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 03.03.2017.
21:00
Izvor: Sportske.net

Pobede koje su košarkaši Anadolu Efesa i Darušafake ostvarili u okviru 24. kola Evrolige samo su potvrdile reči Dejana Radonjića. Borba za TOP 8 tek predstoji, a niko ne može da garantuje ko će na kraju izvisiti za ulaznicu u plej-of.

Sportske.net/StudioALTAI/NikolaKrstić
Sportske.net/StudioALTAI/NikolaKrstić

Povezane vesti

Tek nakon današnjih utakmica u Kazanju i Istanbulu postalo je jasno koliko je sinoćna pobeda Crvene zvezde mt:s nad Brose Bambergom bila značajna a reči Dejana Radonjića tačne.

Strateg crveno-belih objasnio je kako borba za plasman u plej-of traje do kraja ligaškog dela, što su novim pobedama potvrdili Zvezdini pratioci Anadolu Efes i Darušafaka.

Crvena zvezda mt:s nakon 24. kola (ostalo da se odigra još duel Barselona - CSKA) zauzima šesto mesto na tabeli sa 14 pobeda i 10 poraza. Identičan učinak ima PAO ali i bolji međusobni skor u mečevima sa crveno-belima.

Šampiona Srbije i ABA lige prate Anadolu Efes (13-11), Baskonija (13-11) i Darušafaka (12-12) i to su klubovi koji predstavljaju najveću pretnju za Zvezdu i Panatinaikos.

Do kraja ligaškog dela sezone ostalo je još šest kola, dovoljno prostora da se dosta toga izmeni, ali i šansi da Crvena zvezda mt:s bez obzira na učinak ostalih ekipa osigura mesto u plej-ofu.

Rano je za kalkulacije, ali možemo da napravimo osvrt na raspored klubova koji Crvenoj zvezdi mt:s predstavljaju najveću konkurenciju u trci za mesto u TOP 8 fazi Evrolige.

Crvena zvezda mt:s:
25. kolo Real Madrid (G)
26. kolo EA7 Olimpija Milano (G)
27. kolo Olimpijakos (D)
28. kolo Barselona (G)
29. kolo Uniks (D)
30. kolo Darušafaka (G)

Panatinaikos:
25. kolo Žalgiris (G)
26. kolo Real Madrid (D)
27. kolo EA7 Olimpija Milano (D)
28. kolo Baskonija (G)
29. kolo CSKA Moskva (D)
30. kolo Makabi Tel Aviv (G)

Anadolu Efes:
25. kolo Brose Bamberg (D)
26. kolo Makabi Tel Aviv (D)
27. kolo Žalgiris (G)
28. kolo Fenerbahče (D)
29. kolo Olimpijakos (D)
30. kolo Real Madrid (G)

Baskonija:
25. kolo Fenerbahče (G)
26. kolo CSKA Moskva (D)
27. kolo Brose Bamberg (G)
28. kolo Panatinaikos (D)
29. kolo Galatasaraj (G)
30. kolo Žalgiris (D)

Darušafaka:
25. kolo Olimpijakos (G)
26. kolo Barselona (D)
27. kolo CSKA Moskva (G)
28. kolo Galatasaraj (D)
29. kolo Brose Bamberg (G)
30. kolo Crvena zvezda mt:s (D)

* (D) - domaćin, (G) - gost

Ukoliko bacimo pogleda na naredne tri utakmice pobrojanih timova, a nema svrhe ići dalje od toga, Anadolu Efes, na papiru, ima najbolji raspored.

Utisak je da će najteže biti Crvenoj zvezdi mt:s i Darušafaki, što zbog snage rivala protiv kojih će igrati, što zbog samog rasporeda.

Recimo još i to da Crvena zvezda mt:s ima lošiji skor od Panatinaikosa i Anadolu Efesa, a bolji od Baskonije, dok će tek nakon revanša sa Darušafakom biti poznato kakav će biti međusobni odnos ova dva kluba. Jedino će biti problema ako od tog gostovanja u Istanbulu Zvezdi bude zavisio plasman u plej-of, pošto je Darušafaka slavila sa tri poena razlike u Beogradu.

Vratimo se na početak priče. Trener Dejan Radonjić bio je potpuno u pravu kada je u četvrtak govorio o tome da borba za TOP 8 tek predstoji, ali nema sumnje da svi verujemo da je Zvezda kadra da ponovi uspeh iz prethodne sezone.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
xman
Saturday, 04.03.2017
13:12

Daj Boze da grijesim, ali mislim da ce odlucivati mec Daeusafaka-Zvezda

avatar
Drkadzija
Saturday, 04.03.2017
10:40

Rekao bih da ovde Baskonija ima najtezi posao. Videcemo.

avatar
milan zmaj
Saturday, 04.03.2017
07:35

Tesko da Efes ima najlaksi raspored. Cini mi se da ipak Zvezds ima najlaksi...

avatar
indija durot
Friday, 03.03.2017
23:48

Baskonija posle naredna dva kola ispada iz trke,sve drugo je otvoreno.mozemo i sve da izgubimo ja sam vec prezadovoljan.sledece godine imacemo pravi drim tim pa ocekujem iskorak bar u 4

avatar
Millanista 00
Saturday, 04.03.2017
02:11

Tesko da ce Zvezda imat jaci tim sledece sezone, gotovo je sigurno da ide Jovic, Djenka, Thompson, Bjelica, cak mislim i Guduric, a to je mnogo. A nista se ne zna za Kuzmica i Simonovica. Ma samo neka se ova izgura daa valja, a za sledecu ce se razmisljat otom potom.

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 04.03.2017
07:15

Jovic mozda ide, ali za bas dobro obestecenje, ima ugovor i za sledecu sezonu sa nama. Ista situacija i sa Dzenkinsom, samo za dobar novac ako ponude moze da ode. Bjelica takodje ima ugovor i za sledecu sezonu, planira vrv ovde i da zavrsi karijeru, vredan je to igrac za nas jos uvek, njegovo iskustvo mnogo znaci. Gudura Zvezdino dete, ima ugovor jos za 2-3 sezone...Simon i njegova dobra volja da produzi ugovor, Kuzmic ima ugovor na jos 2 sezone, nece on nigde tek tako...Dion ima varijantu preceg pregovora sa nama, 6m+1, to jest 6 meseci ugovora plus sezona sledeca, ukoliko budemo zeleli da ga zadrzimo. U principu svi imaju ugovore i za sledecu sezonu osim Laze i Simona, oni ce verujem produziti jer su veliki Zvezdasi, nisu ni skupi igraci za nas...Otici ce samo Wolters, to je sigurno, za ostale se mi pitamo. Bicemo itekako jaci, samo zavisi koliko. Uigranost i sistem je mocna stvar, nasa timska hemija pre svega je izuzetna, bicemo sve bolji, ili barem podjednako dobri kao sada...

avatar
Millanista 00
Friday, 03.03.2017
23:27

Ja kao navijac kazemo i to nisam gledao kako smo igrali u prvim mecevima, od Reala gubimo, Olimpiakosa i Darusafake, dobijamo EA7, Barsu i Uniks skor ce tad bit 17-13.nPao -- Zalgiris(+), Real(-), EA7(+), Baskonia(-), Cska(-), Makabi (+) 17-13 (- porazi, + pobjede),nEfes -- Brose(+), Makabi(+), Zalgiris(+), Fener(-), Oly(+), Real(-) 17-13nBaskonia -- Fener(-), CSKA(-), Brose(+), Pao(+), Galata(+), Zalg(-) 16-12nDarusafaka -- Oly(-), Barsa(+), CSKA(-), Galata(+), Brose(+), CZV(+) 15-14nnOvo je moje misljenje i po ovome Zvezda moze 7 da bude, ako se desi da dobijemo turke i Oli jos bolje ali cisto sumnjam narocito zadnji taj mec, e sad moze se desit da jos neko od pratioca iznenade Real, Cska, Oli i Fenera. A naveo sam da dobijamo ova tri meca jer su sva 3 tima izgubili sansu za dalje. Efes i Pao 100% idu dalje. Baskonia ima po meni najtezi raspored igrasju protiv 2,3 i 5, moram da napomenem da je Zalgiris svakom timu bomba mogu da iznenade. Sto se tice Darusafake, igraju od jacih samo protiv 2 i 3 od njih 90% gube, Barsi, Galati i Broseu ne treba to dobijaju 100% i eto ako dobiju nas imaju 15-14. Po meni oni ili Baskonia ispadaju. Ali kazem nadam se da cemo dobit ove sto ne idu dalje, jer svaki poraz protiv njih je los, ravan ispadanju. Dobro je sto se igra jaci-slabiji-jaci-slabiji-slabiji-isti. Mislim da je mec protiv EA7 taj pod moranje. Ako se on dobije igraci ce bit opusteniji.nnZvezdasi sta mislite. Samo ne pisite, ti si lud, ti si ovakav, nego ok je to, nije lose, lose ti je to, i stavite kakav vi mislite da ce ishod bit.

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 03.03.2017
23:13

Sve je otvoreno jos uvek, prerano je govoriti o bilo cemu...nije siguran ni Oly na 4 mestu, cak i mi mozemo da se dokopamo te pozicije, jer nam braca dolaze i imaju tezak raspored...mi imamo zicere protiv Uniksa, na gostovanjima Armaniju i Barsi koji nisu neki faktor...Oly moze pasti teorijom brojeva samo, red je vec da ih dobijemo...Darusa nece biti bitna u zadnjem kolu, dobijamo ih na bazi njihove opustenosti, ili nase rasterecenosti, prilicno sam ubedjen....Mnogi nisu svesni nase snage kada smo kompletni i u zenitu, mi smo veoma nepredvidivi i za snazne timove....Pao i Efes su previse dobri i imaju laksi raspored da bi se borili za prolaz, oni ce sigurno dalje...Cak i samo 3 pobede da ostvarimo bice dovoljno po mnogim teorijama....Svi su obratili paznju na Darusu, ali podjednako, pa cak i vise je ugrozena Baskonija. Imaju 4 teska meca u nizu, od toga 2 gotovo sigurno gube, gde nakon toga Bamberg moze da ih dobije, pogotovo Pao, koji ne moze vecno da gubi utakmice sa nasim konkurentima... Moze za nas, sve odluceno da bude vec za oko 3 nedelje, gde ako Baskonija upise 3 poraza u nizu, koja su sasvim moguca, i mi dobijemo Armani i Oly, sve ce vec tada biti gotovo, nece da im pomogne ni 3 meca do kraja da dobiju, a pritom da mi sve izgubimo, jer u istom skoru imamo bolji medjusobni odnos....Malo srece treba, i veoma lako ce se desiti da apsolutno rastereceno igramo zadnja 3 meca...sve u svemu, poprilicno sam siguran da cemo snagom kvaliteta nase igre da prodjemo dalje, sa jos 3-4 pobede koje cemo ostvariti...Kalkulacije nam nisu bitne, apsolutno za sve se mi pitamo, dovoljno dobar raspored imamo i sasvim dovoljnu snagu da dobijemo sta treba....

avatar
Millanista 00
Saturday, 04.03.2017
02:09

I ja sam rekao da po meni Baskonia ima tezi raspored nego Zvezda. A sto se tice Darusafake, nju samo moze da izbaci losa forma, ionako je sponzor njihov. Ako se dobija Armani, a mislim da hoce, onda ce sve bit jasnije, zapravo tad ce i igraci bit mirniji i opusteniji.

avatar
kowalski11070
Friday, 03.03.2017
22:26

Možemo do pet pobeda u poslednjih šest kola i da napadnemo četvrto mesto. Prednost domaćeg terena protiv želimira i ...u Boj krenite junaci svi!

avatar
Benz9
Friday, 03.03.2017
23:24

Po meni je bolje ostati sesti jer vece sanse imaju protiv Olija nego protiv Fenerbahcea..

avatar
babaroga
Saturday, 04.03.2017
11:49

Ne slazem se. Ti bi bilo tako ranijih godina. Sada bi nam lakse legao Fenerbahce, siguran sam. Ima vise cinjenuca koje ukazuju da bi se ravnipravnije igralo s njima. Pocevsi od forme u kojoj su ekipe preko stila i nacina igre do energije i emocija... bez sumnje Fener

avatar
Millanista 00
Friday, 03.03.2017
23:28

Tesko do 5 pobjeda, i ne igramo protiv Fenera, nego Darusafake. Ja kao sto sam napisao mislim da ce bit 3-3.