Borba za prsten - Kosmička pravda na startu

Autor: Boban Filipović
petak 05.06.2015.
14:51
Izvor: Sportske.net

Golden Stejt poveo u finalnoj seriji tek nakon produžetka, do koga možda ne bi ni došlo da nije bilo grube greške sudija.

Beta/AP Photo/Ben Margot
Beta/AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

Na desetak sekundi pre kraja regularnog dela utakmice 'Ratnici' su debelo oštećeni pri nerešenom rezultatu (98:98).

Stef Kari je 'izuo iz patika' Kajrija Irvinga, krenuo na ulaz i prema proceni arbitara dobio bananu na 'polaganju'. Gruba greška trija koji je delio pravdu, MVP polsednjeg Mundobasketa je napravio dva čista faula nad najkorisnijim igračam regularnog dela ove sezone u NBA u toj situaciji.

U Americi su odluke sudija 'tabu tema', ni mediji se time posebno ne bave.



Klivlend je imao priliku da napravi brejk nakon tog previda sudija, ipak Dre Iguadala je odigrao prefektnu odbranu na LeBronu, potom je 'otpadak' Šamperta završio na obruču i prvi meč finalne serije je otišao u produžetak.

Nepravda je ispravljena u ekstra tajmu, Stef Kari je dva puta 'navukao na šibicu' svoje čuvare i sa penala doneo prednost Golden Stejtu, 'Kralj' Džejms je promašivao i gubio lopte, presuda šampionu istoka stigla je od strane Harisona Barnsa, koji je pogodio trojku iz ćoška čime je pitanje pobednika bilo rešeno.

Zanimljivo, Klivlend je bio bez koša u produžetku gotovo sve vreme, jedine poene za goste postigao je LeBron Džejms kada je već sve bilo gotovo i tako stigao do kote 44. Završilo se rezultatom 108:100.

Ono što je mnogo gore za Kavse od samog poraza jeste povreda Kajrija Irvinga na startu produžetka. Bez njega i Kevina Lava, Klivledu će biti vraški teško protiv najboljeg tima sezone.

Sa ove tačke gledišta, bolje za Kavalirse je bilo da su sudije svirale Irvingu pomenuti faul nad Karijem u samom finišu regularng dela.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Javier FRAN YESTE 10
Friday, 05.06.2015
19:25

Gde je sad Kari na +30??? Malo jaci tim i on ispod hehe... Kralj mise jede za dorucak!!!

avatar
veselyfan24
Friday, 05.06.2015
18:26

Cista banana kao suza. Ja ne znam gde ste vi videli faul... Usporeni snimak, samo lopta.

avatar
Samo domace
Friday, 05.06.2015
17:21

Navijam za Klivlend ali mrzim nepravdu..zasluzena pobeda, idemo dalje..odlicno finale..