Borac hvata zalet za Jadran

Autor: Beta Beta
utorak 19.09.2017.
23:43
Izvor: Beta

Košarkaši Borca iz Čačka ostvarili su trijumf u kontrolnoj utakmici sa Novim Pazarom koju su odigrali u sklopu priprema za takmičenje u Drugoj ABA ligi.

druga.aba-liga.com
druga.aba-liga.com

Povezane vesti

Kosarkaši čačanskog Borca pobedili su danas u prijateljskoj utakmici u Novom Pazaru istoimenog domaćina sa 84:63 (24:16, 20:15, 21:15, 19:17).

Najefikasniji u timu Borca, koji se priprema za takmičenje u Drugoj ABA ligi, bio je Nemanja Todorović sa 14 poena, a pratili su ga Predrag Prlja sa 12, Marko Marinović sa 11, te Uroš Čarapić, Đorđe Mićić i Ilija Đoković sa po devet poena.

Trener Čačana Raško Bojić rekao je da je presudio kvalitet i rejting njegovih igrača, koji su odigrali profesionalno i angažovano do kraja, ali i da je bilo i nešto slabijih perioda.

"Ovo je, na neki način, bila promocija košarke u Pazaru, posle plasmana domaćina u Drugu ligu Srbije. Mi smo u seriji pripremnih mečeva, a ono što sam planirao smo i ostvarili, uz podeljenu minutažu za svih 12 igrača. Neke stvari ćemo, ipak, morati da ispravimo i nadogradimo do 11. oktobra i gostovanja Ohridu na startu sezone", rekao je Bojić.

Tarik Brunčević postigao je 13 poena za Novi Pazar, Džejlan Muratović dodao je 10, Vladimir Filipović devet, a Marko Ilić i Nikola Raičević po sedam poena.

Trener Pazaraca Marko Dimitrijević ocenio je da njegova ekipa očekivano nije mogla fizički da parira gostima, a da su taktičke varijante u odbrani i napadu bile ispoštovane.

"Rival igra košarku na višem nivou. Spremniji su, jači, brži, bolje skaču. Trudili smo se da ispoštujemo to što radimo na treninzima, ali imali smo velikih problema sa njihovom agresivnošću. Volim ovakve provere, a više sam nego zadovoljan odnosom, željom i voljom mojih igrača. Nadam se da će tako i nastaviti", naveo je Dimitrijević.

Druga košarkaška liga Srbije počeće 7. oktobra, a Novi Pazar će u prvom kolu gostovati Kolubari iz Lazarevca.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke