Bolna sećanja - Partizan pamti Nolana Smita, a Zvezda...?

Autor: Darko Mitrović
petak 03.04.2015.
18:11
Izvor: Sportske.net

U iščekivanju starta plej-ofa na ''Jadranu'', ABA liga nas je danas na svom YouTube kanalu podsetila na bolni poraz Crvene zvezde pre tačno 12 godina.

Screenshot, YouTube
Screenshot, YouTube

Povezane vesti

Tog aprila 2003. godine, Crvena zvezda se u polufinalu završnog rturnira tadašnje ''Gudjir lige'' sastala sa ekipom Zadra.

Igralo se u Ljubljani, u ''Tivoliju'', meč je, zbog navijačkih incidenata, trajao tri sata i 40 minuta, a na kraju je plasman u finale izborio Zadar, pobedom rezultatom 78:77, po četvrtinama 20:17, 17:22, 21:22, 20:16.

Odluka je pala u poslednjoj sekundi, trojkom Kanađanina Majkla Miksa, koji je na najbolji način krunisao akciju i asistenciju plejmejkera Marka Popovića, od koga se očekivalo da sam pokuša da reši meč. On se odlučio da uposli Miksa, koji je iz samog ugla pogodio i šokirao sve u redovima Crvene zvezde.

Zadar je tako izborio plasman u finale, gde se sastao sa Makabijem, a epilog ovog polufinalnog duala sa Crvenom zvezdom mnoge je podsetio na prošlogodišnji rasplet u ''Kombank Areni'', kada je Cedevita, takođe u polufinalu fajnal fora, trojkom Nolana Smita šokirala Partizan i ostavila crno-bele bez plasmana u Evroligu.

U prilogu pogledajte kako je Zvezda te 2003. onemogućena da se bori za titulu sa Makabijem.

Ne propustite