Bolden najbolji mladi igrač ABA lige

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 15.03.2017.
11:12
Izvor: Sportske.net

Australijanac Džona Bolden imenovan je za najboljeg mladog igrača ABA lige u sezoni na izmaku.

aba-liga.com/FMP
aba-liga.com/FMP

Povezane vesti

Momak koji je prethodnog leta stigao u FMP kako bi se dokazao i izborio za mesto u ekipi Crvene zvezde mt:s poneo je titulu najboljeg mladog igrača ABA lige u sezoni na izmaku.

Džona Bolden je u izboru za najboljeg mladog igrača dobio najviše glasova i poneo laskavu titulu ispred Vanje Marinkovića (Partizan NIS) i Alfa Kabe (Mega Leks).

Pravo glasa imali su treneri, navijači i stručna komisija, a Džona Bolden je kombinovano osvojio 39% glasova. Vanja Marinković je bio drugi sa 19.4%, dok je Alfa Kaba osvojio 9.32% glasova.

Treneri su bili složni u oceni da je košarkaš FMP Železnika najveće otkrovenje u ABA ligi, dok je najviše glasova publike dobio Vanja Marinković.

Nema sumnje da se Džona Bolden prikazao u sjajnom svetlu u svojoj debitantskoj sezoni u regionalnoj ligi. Prosečno je beležio 12.9 poena, 7.2 skoka i 1.8 asistencija što mu je u proseku donelo 14.9 indeksnih poena.

Kada se pogleda statistika svih igrača u ABA ligi Džona Bolden je bio 15. na listi po proseku indeksnih poena i 17. na listi najboljih skakača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 15.03.2017
18:32

Žižić je daleko najbolji mladi igrač lige ,jeste da već koliko mesec dva nije tu ali je veći deo sezone bio u Ciboni a i inače izuzetno dominantan.

avatar
Sampioni u boćanju
Thursday, 16.03.2017
18:17

Ma reci ti strucnjacima,sta oni znaju.. Jel toliko boli sto ce taj isti Bolden u Crvenu Zvezdu ? 😂

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 16.03.2017
20:35

Smesni decace, koje veze ima to sto ce Bolden u Zvezdu, taj isti Zizic ce u NBA, pa ti vidi koja je razlika.

avatar
Džon Rambo
Wednesday, 15.03.2017
15:44

Trebao je da bude u prvu petorku pre Simonovića

avatar
ugaseni zivoti
Wednesday, 15.03.2017
12:17

Trebao je da bude u prvu petorku prije novice.

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 15.03.2017
15:48

Bukvalno je mogao da bude u toj petorci, i ako bi recimo Birca bio u prvoj, on sigurno u drugoj, jer nema ko bolji po svemu prikazanom u sezoni...Sakic je izuzetno dobro igrao samo u prvom delu sezone i posle dosta slabo, Mitrovic se probudio tek na kraju, asistencije, igra generalno, skokovi, pivot, sve sto ume tek na kraju sezone je prikazao...Novica je bio dobar samo na periode, u ostalim trenutcima se raspadao, godine ga stigle i ne moze da izdrazi puno da igra, i uopste gledano ima prosek tek od 20% suta za 3.... Barem drugu petorku je Bolden zasluzio, njegov problem je samo defanziva, neiskustvo i snaga zbog mladosti. U poredjenju sa Mitrovicem koji se vraca kao igrac nakon strasnih povreda, Bolden je znacajno bolji ofanzivno, u sutu i ofanzivnom skoku, ali je dosta losiji defanzivo, u kretanju, rotaciji, citanju odbrane, snazi da zaustavi nekog, defanzivnom skoku. Po tim nema veliki znacaj jer ne razigrava dobro, ne vrsi ni upola dobro distribuciju lopte kao Luka...mlad je i moze dosta da se popravi, ali treba dosta rada sa njim da bi bio ravnopravan clan Zvezde sledece sezone...

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 15.03.2017
16:06

Marinkovic iz Zadra pre Boldena