Bokan o porazu od Zvezde: ''Možda imaju tri puta veći budžet, ali...''

Autor: Darko Mitrović
sreda 14.12.2016.
14:33
Izvor: Sportske.net, Dnevne novine

Posle debakla na svom terenu od Crvene zvezde mts proteklog vikenda, prvi čovek Budućnosti ne krije razočaranje onim što je prikazao njegov tim.

BETAPHOTO/ABA liga/Buducnost VOLI/SAVO PRELEVIC/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Buducnost VOLI/SAVO PRELEVIC/DS

Povezane vesti

Podsetimo, u utakmici koja je trebalo da bude derbi, Zvezda je veoma lako i ubedljivo savladala Budućnost sa 77:54, u meču u kojem Podgoričani bukvalno nijednog trenutka nisu uspeli da se rezultatski ozbiljnije približe aktuelnom šampionu.

Posle utakmice, u izjavi koju prenose ''Dnevne novine'' predsednik Budućnosti Dragan Bokan je bio razočaran pristupom igri, koji je tokom meča video kod svojih igrača.

''To je bio najveći problem. Izgledali smo katastrofalno. Zvezda je bila jaka i prošle godine, pa smo je pobedili u Morači. Sada smo izgubili sa ogromnom razlikom, što je nedopustivo. Iskreno, dotakli smo dno. Nadam se da lošije ne možemo”, poručio je Bokan.

Naravno, postavlja se pitanje razloga ovako loše igre Budućnosti. Bokan smatra da ti razlozi ne leže u finansijama.

“Zvezda možda ima tri puta veći budžet, ali to nije razlog poraza. Podbacili su svi. Međutim, neću da pričam pojedinačno ni o čemu, jer je ekipi najpotrebniji mir”, poručio je Bokan.

Inače, Podgoričani večeras gostiju ekipi Bajerna u Minhenu, u meču Evrokupa, takmičenja u kojem su takođe pokazali pravu nemoć.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 15.12.2016
09:46

Cuj ovog, bravo, a i taj je njegov:-D Svaki panter svog pantera hvali Hahaha

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Thursday, 15.12.2016
00:34

Pa i da imamo,to je nas budzet. Hocec da vam malo prebacimo kako bi bili konkurentniji?nPa i Zvezda da je dala maksimum kao i vi,razlika bi bila manje vise ista.

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 14.12.2016
20:29

Evo ga jos jedan Ataman, laze cim zine, obelodanice se tokom sezone sta je istina.... Zvezda ima tek oko duplo veci budzet (koji jos nije iskoriscen zbog nedolaska centra), ali je to svega tipa mozda 2.5m vise od njihovog, i to je iskljucivo zato sto se igra EL, taman je profit od iste toliko sanirao. Ovaj izgovor ih nikako ne opravdava sto smo ih sa jednim centrom pregazili na njihovom terenu. Vise od pola EC timova ima vece budzete od Zvezde, takodje otkrilo se da 70% francuske lige ima slicne ili vece budzete od naseg sampiona, i to nista apsolutno ne znaci. Crvena Zvezda je sampion Srbije i Jadranske lige, ucesnih elitne Evrolige sa solidnim izdanjima u eliti, a gde su svi ostali gore pomenuti uprkos slicnim ili vecim budzetima? Inace Cedevita ima strasan budzet i ove sezone, veci od naseg ponosa nacije. Prosle sezone Vitamini su imali 7m Budzeta, dok Zvezda je imala oko 5m. Sada jos uvek nije poznato koliko ima hrvatski tim, dok za Zvezdu se zna da se ima oko 5.5m na raspolaganju, od toga 2.8m na plate igraca ide. Jos uvek nije potrosen budzet za plate igraca, centar se jos nije doveo kao sto rekoh, to ce biti na polusezoni. Sve ovo su cinjenice koje se daju proveriti, vecinom dostupne obicnim smrtnicima koji su iole pismeni i znaju kako. Hvala lepo i dovidjenja.

avatar
Dr_znate_koji
Wednesday, 14.12.2016
15:58

Ma kako da ne. Vidim da se svi vadite na Zvezdin budzet kad vam nesto ne ide. Buducnost, partizan i Cedevita su doveli u prelaznom roku po 10-tak igraca a koliko je dovela pojacanja Zvezda?

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 14.12.2016
16:20

Ako mislis uopste, tokom istorije o tome je glupo pricati, ako mislis u zadnjih nekoliko godina: Nenad Krstic, Bogdan Bogdanovic (znam da je igroa u Zitko pre toga, ali kod nas je dosao jos kao kadet, junior, a pre toga je bio nudjen Zvezdi), Novica Velickovic,... OVo su svi igraci koji su prve profesionalne utakmice igrali u Paritzanu. Opet u onom gore tekstu ja nigde nisam naveo da Partizan je rasipnik talenta, nego sam samo rekao da Zvezda one reprezentativce nije stvorila, nego su u njoj dosli kao osvajaci medalja za reprezentaciju (Jovic), ili vec provereni igraci (Simonovic), evo naprimer i Zvezda i partizan u Olimpijskoj reprezentaciji imaju po jednog igraca: Zvezda-Nedovic, Partizan-Bogdanovic.

avatar
babaroga
Thursday, 15.12.2016
18:08

http://basketball.realgm.com/wiretap/214943/Acie-Law-Signs-With-Partizan Ma znas sve. Kao za ovog Ejsi

avatar
Algebra
Wednesday, 14.12.2016
16:25

Prouči pojmove kvantitet i kvalitet. Radnik iz Surdulice je u ovom prelaznom roku doveo 20 igrača, a Bajern samo 2, pa to ne znači da Surduličani imaju više ovca na raspolaganju.

avatar
Markо Đorđević
Wednesday, 14.12.2016
15:43

Da, mi imamo 3 puta veci budzet, zato igramo sa 2 visoka igraca u rotaciji dok svaki evroligas ima bar 5, zato dovodimo bivse kapitene Makabija kao vi i pojacanja u sred sezone i imamo 4 stranca. A ne, to ste vi. Daleko bilo.

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 14.12.2016
18:13

Dzejms je dosao na pocetku sezone ako na njega mislis i on je dosao u Podgorici zbog toga sto ga nijedan ozbiljan klub nije hteo zbog problema sa kolenima.

avatar
Wednesday, 14.12.2016
21:34
avatar
Wednesday, 14.12.2016
15:37