Bogdanović: "Sreća je što smo sa Amerikom u grupi"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 13.07.2016.
12:52
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović izjavio je da su "Orlovi" imali sreće prilikom žreba za grupnu fazu Olimpijskih igara i istakao da se naš nacionalni tim nalazi u prednosti u odnosu na ostale.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Tri dana nakon uspeha koji je reprezentacija Srbije ostvarila na Olimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu Bogdan Bogdanović se osvrnuo na ishod žreba koji je "Orlove" smestio u grupu sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država.

"Pošto imamo ciljeve koje imamo, a vezani su za medalju, bilo je bitno da sa Amerikancima budemo u istoj grupi, da bismo izbegli rizik da odmah u četvrtfinalu ukrštamo sa njima. Tu smo imali sreće. A i generalno, zadovoljni smo žrebom" rekao je Bogdanović.

Reprezentativci su dobili pet slobodnih dana nakon turnira u Beogradu ali ih već u petak čeka selidba na Kopaonik gde će selektor Đorđević sa svojim saradnicima pripremiti ekipu za Olimpijske igre.

"Dobra stvar je što se malo sklanjamo na Kopaonik i što ćemo da se fokusiramo na Olimpijske igre" dodao je Bogdanović koji veruje da će "Orlovi" biti u prednosti u odnosu na rivale jer su već odigrali četiri takmičarske utakmice.

Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru počinje 6. avgusta, a prvi rival "Orlova" biće selekcija Venecuele.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke