Bogdanović: "Pomislili smo da će biti lagano"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 10.09.2017.
16:28
Izvor: Sportske.net

Reprezentativci Srbije bili su kritični prema svojoj igri, ali su hvalili i igru Mađara. Na redu su Italijani.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Nisu reprezentativci Srbije bili zadovoljni posle pobede nad Mađarskom i plasmana u četvrtfinale Evropskog prvenstva, jer su očekivali lakšu pobedu protiv Mađarske.

"Ušli smo koncentrisano u meč i kada je bilo 16:3 i onda smo pomislili da će biti lagano, a oni su pokazali svoj talenat i videlo se da mogu. Niski su, brzi, dobro su šutirali za tri poena i teško je braniti nekoga ko dobro šutira", rekao je Bogdan Bogdanović posle meča.

Srbija je slavila sa 86:78, što je dosta slabije od očekivanog protiv Mađarske, ali je novi bek Sakramenta rekao da je protivnik dobra ekipa i istakao da ga "orlovi" nisu potcenili.

"Oni su odigrali odlično. Nismo ih mi potcenili, bilo je posle 20 za nas, a ako ne prelomiš tada, onda se vrati. To je utakmica na dva-tri poseda. Dobro je da smo pobedili i sada treba da se spremimo za Italijane", rekao je Bogdanović.

Koliko on poznaje rivala u četvrtfinalu?

"Oni su dosta sličan protivnik Mađarskoj, samo na višem nivou. Šutiraju za tri poena, manje igraju 'pik', ali su bolji bez lopte. Nezgodna ekipa, mnogo talenta, teško ih je čuvati jedan na jedan, ali imamo i mi naše prednosti koje treba iskoristiti", objasnio je Bogdanović.

Vladimir Lučić je takođe pohvalio protivnika.

"Dobro smo počeli, stekli razliku, ali smo iz nekog razloga pali i dozvolili im da se vrate u meč. Poseduju kvalitet, bili su rasterećeni, ubacili su mnogo šuteva, što nije bio slučaj do sada. Teže nego očekivano smo pobedili, ali došli smo do četvrtfinala i sada gledamo samo Italiju", rekao je on.

Da li je dobro da je tim pobedio ovako teško sada?

"Možda i jeste, šta znam. Više je bilo naših grešaka koje su dovele do toga da utakmica bude nešto neizvesnija, ali mislim da smo spremni za četvrtfinale. Igrali smo protiv njih jednom. Porasli su kao ekipa ovde. Čeka nas težak duel, ali bićemo spremni", rekao je Lučić.

Srbija je pobedila Italiju na Akropolj kupu u Grčkoj. "Azuri" su do četvrtfinala došli sigurnom pobedom nad Finskom. Prvi plejmejker Srbije Stefan Jović kaže da se rivali sada jako dobro poznaju i da ne može biti taktičkih iznenađenja.

"Ovo je sasvim nova utakmica. Oni su juče dobro igrali, fenomenalno šutirali. Nema tajni, možda je bilo tako u pripremnom periodu. Sigurno da skauti prate ono što radimo. Sada svako izbacuje najbolje šta ima da bi prošao dalje. Naš stručni štab je dobro analizirao protivnika i obratićemo pažnju na njih", rekao je Jović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grey Wolf
Sunday, 10.09.2017
17:39

Da su uz tebe Teodosić, Marković, Nedović i Jović, da imaš Kalinića i Simonovića, Bjelicu i Mačvana, Jokića, Raduljicu i Marjanovića sve bi bilo sa više od 20 razlika do sad. Čak i sa Špancima ne bi bilo tesno, zgazili bi ih sve.

avatar
theDarkKnightRises
Monday, 11.09.2017
12:27

I ovako lagano do finale a tamo.muski nisu spanci nesto mnogo kako pa da im se plasimo gazi bre SRBIJA!!!!