Bogdanović: "Nismo igrali na maksimumu"

Autor: Beta Beta
nedelja 17.08.2014.
08:05
Izvor: Beta

Košarkaš reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović rekao je da ekipa nije večeras igrala na maksimumu, ali da je zadovoljan nastupom u pobedi nad Argentinom na Trofeju Beograd.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Srbija je pobedila Argentinu sa 85:67 i tako se plasirala u finale Trofeja Beograd, u kome će igrati protiv Turske, a svoje mišljenje o samom susretu nakon meča dali su Bogdan Bogdanović, Luka Mitrović i Marko Simonović.

"Mislim da je bio jako zanimljiv i uzbudljiv meč. Nismo igrali na svom maksimumu, ali smo ispunili sve zadatke oko kojih smo se dogovorili u svlačionici i možemo biti zadovoljni. Ambijent je bio prelep i stvarno je lep osećaj igrati u Beogradu pred ovoliko navijača", rekao je Bogdanović novinarima posle meča.

Najatraktivniji potez na meču večeras napravio je upravo Bogdanović, kada je presekao napad Argentinaca, a onda u kontranapadu proterao loptu kroz noge iskusnom Andresu Noćioniju.

On nije hteo da govori o tom trenutku, ali je na pitanje da li je to namerno uradio, uz osmeh odgovorio: "Tako se desilo, šta ću".

Krilni centar Luka Mitrović takodje je bio zadovoljan nastupom.

"Možemo biti zadovoljni utakmicom. Prva pred našim navijačima gde smo mogli da osetimo kako je to igrati u prijateljskoj atmosferi. Odigrali smo prilično kvalitetno, iskoristili smo godine Argentinaca, postigli mnogo lakih poena. To je naša filozofija igre koju pokušavamo da ostvarimo. Mislim da selektor, igrači i publika mogu biti zadovoljni posle ovakve utakmice", rekao je Mitrović.

Marko Simonović je ocenio da je meč sa Argentincima bila dobra provera za Srbiju.

"Dobra utakmica za nas. Ponovo smo pokazali dobar karakter, želju, želju da se borimo i igramo maksimalno i ceo tim je igrao na tom nivou. Argentina je dobra reprezentacija, iskusna, sa sjajnim pojedincima. Bila je ovo dobra provera za nas. Sutra Turska, ostaje nam da se odmorimo i da idemo na pobedu i u tom meču", rekao je Simonović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke