Bogdanović: "Nadam se da će Novicki igrati"

Autor: Beta Beta
petak 14.08.2015.
01:05
Izvor: Beta

Košarkaški reprezentativac Hrvatske Bojan Bogdanović rekao je da bi voleo da selekcija Namačke protiv njegove ekipe u prijateljskom meču zaigra u najjačem sastavu, odnosno sa Dirkom Novickim u postavi.

Beta/AP Photo/Frank Franklin II
Beta/AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Reprezentacije Hrvatske i Nemačke odigraće sutra u zagrebačkoj Areni prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo.

"Voleo bih da Novicki zaigra, da ga naša publika vidi, jer se radi o jednom od najvećih evropskih košarkaša. Dobro bi bilo i zbog naše odbrane, da vidimo kako se nositi s takvim igračem", rekao je košarkaš Hrvatske Bojan Bogdanović.

Selekcija Nemačke je doputovala u Zagreb predvođena jednim od najboljih evropskih košarkaša, krilnim igračem Dalasa Dirkom Novickim koji se nakon četiri godine vratio u reprezentaciju i upravo bi u Zagrebu trebalo da odigra prvu pripremnu utakmicu.

"Cilj nam je da što spremniji dočekamo početak Evropskog prvenstva, na tome radimo već desetak dana otkad smo se okupili u punom sastavu, a nadam se da će nam utakmica protiv Nemačke dati potreban impuls za Eurobasket", rekao je Perasović, prenosi Hina.

Perasović je za nemačku reprezentaciju imao samo reči hvale.

"U Dirku Novickom i Denisu Šrederu imaju dve ekstra zvezde i igra se bazira na njima. Čak i kad nisu u igri, koncepcija je napravljena tako da se misli na njih dvojicu. Mogu da igraju sa četvoricom, čak i petoricom dvometraša. Centri su im snažni i brzi, imaju dobar šut za tri poena... Istorija je pokazala da je sve moguće kad imaš Novickog", zaključio je Perasović.

Hrvatska će protiv Nemačke odigrati pripremnu utakmicu u nedelju u Bremenu, a nakon tog dvoboja Perasović će doneti odluku o konačnom spisku od 12 igrača koji će Hrvatsku predstavljati na Evropskom prvenstvu od 5. do 20. septembra.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan123(58 Sic)
Friday, 14.08.2015
07:19

Nadam se da Novicki nece igrati

avatar
Radovan Filipovic
Friday, 14.08.2015
14:51

Zasto da ne igra? Bice zanimljivije prvenstvo, veliki broj NBA igraca na jednom mestu. Jedva cekam :D

avatar
Stefan123(58 Sic)
Friday, 14.08.2015
14:55

Mada kako oce oni Srbiji ne predstavljaju nikakav problem sa njim ili bez njega