Bogdanović: "Ljutnju pretačem u spremnost i snagu"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 23.08.2014.
13:31
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Košarkaški reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović objasnio je kako ljutnju i razočarenje neuspehom na terenu kasnije kroz treninge pretače u spremnost i snagu za nove pobede.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Sedam dana ostalo je do početka Mundobasketa u Španiji a Srbiju će na Šampionatu sveta sasvim izvesno predstavljati i Bogdan Bogdanović koji je tokom leta promenio sredinu i preselio se u Istanbul.

"Prvi razgovor sa Željkom je dosta uticao na odabir kluba. Moj izbor je Fenerbahče prvenstveno zbog rada sa njim i uslova za moj dalji napredak u karijeri. Smatram da je to pravi potez u pravom trenutku. Radujem se novom klubu, novoj sredini i, naravno, novim izazovima" rekao je Bogdanović u intervjuu "Blicu".

Uprkos činjenici da ga na Mundobasketu i u dresu Fenerbahčea u narednom periodu očekuju veliki izazovi Bogdanović ne zaboravlja kako je sve počelo i koliko mu je dolazak u Partizan značio.

"Potpisivanje ugovora za crno-bele za mene je bilo kao odlazak u NBA tim. Tada je Partizan bio najjači. Morao sam sam da platim obeštećenje klubu iz kog sam odlazio. Pomogli su mi porodica, prijatelji i ljudi iz Partizana" kaže Bogdanović.

Dobro pamti i prvi duel sa Crvenom zvezdom kada je Partizan slavio sa 40 poena razlike ali ni teški trenuci u crno-belom dresu nisu zaboravljeni. Poraz od Cedevite u polufinalu fajnal-fora ABA lige koštao je crno-bele učešća u Evroligi a Bogdan objašnjava kako takve udarce pretače u spremnost i snagu za nove pobede.

"Taj osećaj ljutnje me je nosio i u narednim danima. I to pojačava moj trening. Kroz nervozu dajem sve od sebe na treninzima, budem malo agresivniji i onda se potrošim. To je dobar način da tu ljutnju pretočim u sopstvenu spremnost i snagu" otkriva Bogdanović.

Za reprezentaciju Srbije već je nastupao na velikom takmičenju a uoči Mundobasketa objašnjava šta za njega znači biti deo nacionalnog tima.

"Reprezentacija je elitno društvo. Skup najboljih na tom prostoru i čast je biti tu sa svojim timom. Ona ti pruža šansu da budeš nacionalni heroj, sportska ikona, mnogima uzor a samim tim mene motiviše u životu" zaključio je Bogdanović.

Bogdana i njegove reprezentativne saigrače do početka SP u Španiji očekuje poslednja kontrolna utakmica sa Novim Zelandom u Beogradu a prvi meč na Mundobasketu Srbija igra 31. avgusta protiv šampiona Evrope, reprezentacije Francuske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke