Bogdanović: "Krivo mi je zbog izostanaka"

Autor: Beta Beta
utorak 29.08.2017.
15:48
Izvor: Beta

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović rekao je danas da žali što reprezentacija na prvenstvo Evrope putuje bez nekoliko igrača koji su bili nosici igre na prethodnim takmičenjima.

Epa/Jorge Zapata
Epa/Jorge Zapata

Povezane vesti

Srbija će u petak početi Evropsko prvenstvo, gde će igrati u Grupi D sa Velikom Britanijom, Rusijom, Letonijom, Belgijom i domaćinom Turskom.

"Pokazali smo tokom ovih priprema da i dalje igramo dobro, ali krivo mi je zbog tih izostanaka, pogotovo što će se Evropsko prvenstvo igrati sve ređe, tako da je ovo bila jedna od poslednjih šansi da ta generacija 2014. opet nastupi zajedno. Ne kažem da će se neko oprostiti od reprezentacije, ali može uvek nešto da iskrsne, kao što je Pefi... Šta je tu je, mi koji smo tu i koji smo zdravi moramo da se borimo i damo sve od sebe", rekao je Bogdanović novinarima u Beogradu.

Selekcija Aleksandra Đorđevića biće u dosta slabijem sastavu nego što se očekivalo, pošto su zbog povreda danas otpali Nikola Kalinić i Nemanja Nedović, kao i od ranije Miloš Teodosić, Marko Simonović i Miroslav Raduljica.

Šuter Sakramenta Bogdan Bogdanović je spreman da preuzme odgovornost.

"Idemo da se borimo u kakvom god da smo sastavu. Prevazišao sam opterećenje, spreman sam da preuzmem veliku ulogu. Sale nam uliva neverovatnu dozu samopouzdanja, ali mi je krivo zbog povreda, baš zato što su se proredila prvenstva. Idemo polako, od meča do meča", kazao je on.

Srbija će prvu utakmicu igrati protiv Letonije u petak od 16.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke