Bogdanović: "Izginućemo na terenu!"

Autor: Janko Glavonjić
ponedeljak 25.08.2014.
10:16
Izvor: Sportske.net

Bogdan Bogdanović, reprezentativni bek Srbije i novi igrač Fenerbahčea, nada se velikom rezultatu na predstojećem Svetskom prvenstvu u Španiji.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Pripremni period je završen porazom protiv Novog Zelanda. Više od poraza meč je obeležila rasprava selektora Đorđevića i Vladimira Micova, koji je izbačen iz nacionalnog tima.

Ipak, koga nema, bez njega se mora, kako je rekao sam selektor, i naša reprezentacija okreće se izazovima koji joj predstoje na Mundobasketu. Naša reprezentacija je u grupi Egiptom, sa kojim igramo prvi meč, Iranom, Brazilom, Francuskom i domaćinom Španijom.

Jasno je da su Egipat i Iran autsajderi i da bi naša reprezentacija trebalo da završi bar kao četvrta u grupi, ali Bogdanović ističe da će Srbija ići meč po meč i da respektuje svakog protivnika.

"Dopada mi se raspored u prvoj fazi. Nikako ne bih voleo težeg rivala, mislim da je Egipat najveći autsajder u grupi", rekao je Bogdanović.

Naš bek šuter, koji je najbolju pripremnu utakmicu odigrao protiv Hrvatske, rekao je da će reprezentativci Srbije "izginuti na terenu" u Španiji, pa, šta bude!

"Razmišljam ovako, pošteno, ako "tamo" izginemo, ostavimo srce, niko ništa neće da nam zameri, bez obzira na rezultate", istakao je Bogdanović.

Upitan da li je moguće da ova reprezentacija osvoji i medalju, Bogdanović je odgovorio:

"Jeste, tako se čini sa tribina, ili pokraj televizora kada si "samo" navijač. Poštujem tu veliku želju, pa normalno da je svi imamo negde duboko u duši, ali... Kada "radiš" na terenu, onda vidiš koliko je to daleko, a tek koliko malo ponekad zafali za sreću.

Kada igraš, shvatiš da nije nimalo lako da se maksimalno spremiš, od igre, uloge do tela. Mnogo toga će zavisiti od načina rotacije, trenutka koncentracije, ma da više ne nabrajam. Najlakše je reći - medalja, to najmanje košta, ali...

Radiš veći deo leta, znaš da naši ljudi mnogo vole košarku, ali moraš da budeš odgovoran, ne samo na terenu
", kazao je za "Novosti" bivši bek Partizana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke