Bogdane, ne brini, Partizan sad ima Vanju!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 09.11.2014.
11:42
Izvor: Sportske.net

Svi koji su sinoć bili u prilici da odgledaju meč sedmog kola ABA lige između Partizana i MZT-a u ''Pioniru'', oduševljeno govore o novoj nadi crno-belih i srpske košarke - Vanji Marinkoviću!

BETAPHOTO/BRANA BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANA BOZIC/EV

Povezane vesti

Partizan nas je već godinama navikao da iz sezone u sezonu promoviše svoje velike talente, koji zatim svoje kvalitete potvrđuju i na evropskoj sceni, pa i u NBA ligi.

Najnoviji u nizu takvih asova svakako je Bogdan Bogdanović, koji je prošle sezone kao pravi lider vodio crno-bele ka 13. uzastopnoj šampionskoj tituli.

Naravno, njegov letošnji odlazak u Fenerbahče je neminovno ostavio posledice na igru crno-belih, koja se ponovo menja ''iz temelja''.

Aktuelna sezona je veoma loše počela za crno-bele, posmatrajući rezultate u ABA ligi i Evrokupu, ali je iskusni trener Duško Vujošević pred meč sa Skopljancima poručio da je najteže prošlo i da navijači crno-belih ponovo mogu da očekuju uspehe svog tima.

A tvorac sinoćnjeg ''mitrovdanskog preporoda'' bio je još jedan super-talentovani Partizanov ''klinac'' - Vanja Marinković. Čak 20 njegovih poena za čak 30 minuta provedenih na parketu sigurno niko nije mogao da očekuje, ali on je svojom sjajnom partijom pokazao i onim sumnjičavim navijačima da za Partizanovu budućnost ne treba da brinu.

Naravno, ne treba ga sada, posle jedne takve partije, dizati u zvezde, za njega i dalje treba imati strpljenja, ali je sigurno da Partizan u svojim redovima ponovo ima jedan ogroman potencijal, koji će u narednom pšeriodu tek doći do punog izražaja.

Posle meča i treće pobede crno-belih u ABA ligi ove sezone, Vanja Marinković je i sam bio oduševljen.

''Odigrali smo vrlo dobru utakmicu, imali bitne ofanzivne skokove, a odbrana je bila bolja nego u prošlim utakmicama. Uz pomoć navijača koji su došli u velikom broju uspeli smo da pobedimo.

Ja sam se nekako oslobodio, nisam bio u grču. Pogađao sam šuteve koje ranije nisam i vraćao se u odbranu. Sve je super. Bilo je stvarno teško. Vremenom sam sticao samopouzdanje i ispalo je tako. Ni u najluđem snu nisam očekivao da ću biti deo startne petorke'', iskren je Marinković.

A sve njegove poene sa sinoćnje utakmice možete da pogledate OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mileta
Sunday, 09.11.2014
17:07

Poredjenje Marinkovica i Bogdanovica nije uopste na mestu.Bogdan je u mladjim kategorijama za Vanju bio Dzordan licno.Davao je 50 poena po mecu i bio kompletan napadac.U tim godinama nije dobio priliku,a Vanja ima trenera koji vidi vise od 20 minuta unapred,dok je Bogdan trenirao kod njegovog naslednika koji zivi iskljucivo u sadasnjosti.
Bogdan je najkompletniji srpski igrac jos od Danilovica.zna da razigra igraca,zna da probije odbranu,zna da odigra odbranu,a i da ne zna sve ovo decko moze da zivi samo na sutu koji mu omogucava da bez problema pogodi sa 8-9 metara.
Marinkovic ima dosta mana.Prvo leva ruka mu je neupotrebljiva,tako da je levi dribling neupotrebljiv kod njega.Prodor i citanje odbrane je jako slabo.
Trenutno je samo jaca verzija Andjusica.Ne mislim ovo zlonamerno,decko napreduje svaku utakmicu.
Trenutno mu fali mnogo stvari da bi se mogao porediti sa Bogdanom.
Nema sumnje da ce decko napredovati,ali nisam za to da se bas mnogo ukazuje poverenje klincu 97 godiste.
Mozda zvuci smesno ali mi treba da igramo vise na centre.Gagic i Milutinov ako nista imaju 2 godine Eurolige u rukama.
Mislim kad oni udju u neku rutinu da ce se i utakmice lakse dobijati,sve naravno uz dobrog pleja koga trenutno nemamo.

avatar
Povratak kralja PM 8
Sunday, 09.11.2014
13:22

Marinković je izabrao Partizan i rad sa Vujoševićem, a ne tamo neko dangubljenje.

avatar
Sunday, 09.11.2014
12:57

Evo, napravise od coveka Dzordana preko noci, to samo u Srbiji preko noci pravis Dzordana, Batistutu, Maradonu, ...

avatar
Ronaldinjo
Sunday, 09.11.2014
13:00

ali isto padnes u zaborav preko noci...

avatar
Bogi with the trojka
Sunday, 09.11.2014
13:17

Ajde ti put pod noge u Partizan,ako znas bolje,bilo bi idelano da imas 17 godina.Ja sam sa 17 godina igrao klikere jos po kraju kad mi je bilo dosadno...a decko melje u odbrani jos sa 16,a ofanzivni kvalitet mu dolazi do izrazaja sa 17...Ko ume bolje,neznam sta ceka i sedi kuci,lepo u Partizan svi polako