Bogdan veruje: "Srbija može do finala EP"

Autor: Beta Beta
petak 17.07.2015.
11:27
Izvor: Beta

Košarkaški reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović rekao je da veruje da nacionalna selekcija može da stigne do finala na predstojećem Evropskom prvenstvu i tako obezbedi plasman na Olimpijske igre.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije okupila se u sredu u Beogradu na početku priprema za Evropsko prvenstvo, koje će se u od 5. do 20. septembra u Hrvatskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Letoniji.

"Drago mi je što smo se okupili zdravi i nasmejani. Svi smo izuzetno motivisani za predstojeće Evropsko prvenstvo. Znamo kakvi su nam ciljevi. Imamo mnogo vremena da se uigramo, to je prvi korak, a posle ćemo pričati o drugim stvarima", rekao je Bogdanović novinarima u Beogradu.

Srbija će igrati u Grupi B u Berlinu sa selekcijama Španije, Italije, Nemačke, Turske i Islanda.

Izabranici Aleksandra Đorđevića su na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu, za mnoge neočekivano, stigli do finala, gde su poraženi od selekcije SAD. Bogdanović veruje da će zbog toga ostale reprezentacije Srbiju ozbiljnije shvatiti na predstojećem kontinentalnom šampionatu.

"Sigurno će se druge ekipe sada bolje pripremiti za nas, shvataće nas ozbiljnije, ali mislim da ne treba sebi da nabacujemo dodatni pritisak zbog toga. Mi samo treba da brinemo o našoj igri, da damo sve od sebe, da niko ništa ne može da nam zameri ako damo maksimum... Vidim Srbiju u finalu, verujem u to. To je naš cilj", kazao je Bogdanović.

Bogdanović iza sebe ima dobru sezonu u dresu Fenerbahčea.

"Za mene je prošla sezona bila jedno novo iskustvo. Prvi put sam igrao u inostranstvu, što je uvek specifična situacija. Bilo je dobro, čini mi se da mi je igranje u Fenerbahčeu pomoglo da sazrim", naveo je on.

Bivši košarkaš Partizana je priznao da mu već nedostaje Nemanja Bjelica, koji je napustio tuski klub i potpisao za Minesotu.

"Doveli smo već nekoliko pojačanja. Mada, Bjelica mi već mi nedostaje, radi se o velikom igraču i sjajnom čoveku... Nadam se da će ovi koji su sada došli u Fenerbahče uspeti da nadomeste njegov odlazak iz kluba", rekao je Bogdanović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezdas od rodjenja
Saturday, 18.07.2015
07:26

Bogdane i mi verujemo.

avatar
ale fcv
Friday, 17.07.2015
19:35

Napred Srbija!

avatar
Stefan123
Friday, 17.07.2015
15:45

Mozemo lagano stici u finale pa I osvojiti

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 17.07.2015
12:00

I moze i hoce- drugi put! I moj komentar i finale EP pod imenom Srbija:-D

avatar
lakipfc
Friday, 17.07.2015
11:50

Poletesmo svi brzo,sta im sale radi kad oni ovako pricaju:)pucaju od samopouzdanja....al mislim da niko ne moze da nadomesti Bjelicu u feneru,decko je prica za sebe...