Bogdan: "Samopouzdanje dobijam i uzimam na treningu"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 03.08.2017.
14:18
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac o samopouzdanje posle sjajne sezone, pripremama reprezentacije i povredi. Otkrio nam je i kakve veze ima izbor njegovog broja u Sakramentu sa Peđom i Kobijem.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Bogdan Bogdanović imao je vrhunsku sezonu i na pripreme reprezentacije je došao sa osećajem da je uspešno završio jedan deo svoje karijere i sada se sprema za novi. Na pripreme reprezentacije došao je vrlo raspoložen, a takav je bio i posle 10 dana teških kondicionih priprema.

"Super je ovde. Iz godine u godinu igrači dolaze sa velikom željom da se napravi rezultat. Uvek ponavljam, atmosfera je stvarno vrhunska i to je osnovni razlog zašto igrači dolaze i zašto se odazivaju na poziv. Stvarno je uživanje biti ovde, stvarno imamo taj lep period u godini. Uživamo dosta zajedno i uživamo u svakom momentu, iako se odričemo i prijatelja i porodice na tih mesec-dva. Mi nađemo ovde u tom druženju neko zadovoljstvo", rekao je Bogdanović za naš portal.

Srpski reprezentativac došao je na pripreme posle osvojene titule prvaka Evrope i duple krune sa Fenerbahčeom u Turskoj. Posle toga je potpisao za Sakramento u NBA ligi, završio terapiju i posvetio se pripremama za Evropsko prvenstvo. Ako se pre moglo reći da je stekao rutinu, validno je pitanje koliko će sad samopouzdanja imati na terenu.

"Vidite, nisam nikad tako razmišljao. Ja sam samopouzdanje dobijao i uzimao na treningu i mislim da ću i dalje da se vodim tom logikom. To što je sve sređeno pre priprema sigurno utiče na tu psihu, to da. Znam kad Stefan Matković nije potpisao ugovor, nije mogao da se snađe, da igra kako on želi i onda kad ga je potpisao, odmah se oslobodio. Tako da ima i to što vi kažete. Drago mi je da sam pozavršavao sve pre početka priprema i EP-a, tako da mogu da razmišljam samo o košarci", rekao je Bogdanović.

U Sakramentu je uzeo broj 8, jer njegov 13 nije bio slobodan. U srpskim medijima se potegla priča da je izabrao taj broj jer mu je idol bio Kobi Brajant, ali i da bi pokazao poštovanje prema Predragu Stojakoviću, odnosno da vredi "pola Peđe" za sada.

"Ma ne, ne, ma jok", kaže Bogdan kroz osmeh.

"Video sam to i za Kobija i pola od Peđinog 16. Nije, nije to. Može možda da se napravi neka priča o tome, ali posle. Videćemo vremenom. Moj 13 nije bio slobodan, pa sam gledao koji da uzmem. Nisam hteo 7 iz reprezentacije i onda sam uzeo ovaj, da označim novi početak", rekao je Bogdanović.

On je tokom prošle sezone pauzirao oko dva meseca zbog povrede zgloba, a onda je zbog terapije kasnije otišao na Kopaonik. Sada kaže da je sve u redu, i detaljno je objasnio u čemu je stvar, da se navijači ne brinu.

"Pauzirao sam dva meseca, pa su mi se nakupili kalcifikati, ožiljak i onda mi je malo smetalo, pravilo mi je neku blokadu povremeno. Onda sam morao da čistim to, što se radi u ciklusima. Jedan sam odradio pre mora, posle čega je bila pauza tri nedelje, i onda sad opet. Nisam odmah smeo ful da treniram, jer to pravi mikrorane, mikrotraume, onda ne bi trebalo da se skače, da se radi naporan trening. Onda sam spremao kondiciju, pa sam se priključio ekipi. Od kada sam došao na Kopaonik nisam propustio nijedan trening", rekao je Bogdanović.

Srbija je u sredu imala prvi kontrolni meč, u kome je pobedila univerzitetsku selekciju 77:54, a onda se vratila na Kopaonik da odradi i poslednji deo kondicionih priprema.

"Niko ne voli toliko ove treninge. Nekom ponekad i nedostaje utakmice, ali svi treniramo i napredujemo zbog tih mečeva koji nas čekaju. Kad dođe do dokazivanja, da se to gleda i prati. To je ono za šta se mi spremamo i to je razlog zašto smo ovde", rekao je Bogdanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke