Bogdan sa Hrvatima o ''ex-Yu reprezentaciji'' - I Ameri bi se plašili ove ekipe!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.09.2016.
15:24
Izvor: Sportske.net, Jutarnji list

Srpski reprezentativac ovih dana boravi u Zadru, na tamošnjem turniru, sa svojim Fenerbahčeom, a hrvatski novinari iskoristili su priliku za zanimljiv razgovor sa Bogdanom.

Beta/AP Photo/Matt York
Beta/AP Photo/Matt York

Povezane vesti

Dolazak Bogdana Bogdanovića u Zadar privukao je veliku pažnju hrvatskih medija, pogotovo ako se ima u vidu da je upravo on bio jedan od najzaslužnijih što je reprezentacija Hrvatske nedavno zaustavljena u četvrtfinalu Olimpijskih igara.

Na temu reprezentacije Bogdan je za ''Jutarnji list'' govorio i ovoga puta, ali pod pretpostavkom da nije došlo do raspada bivše Jugoslavije i da bi i danas mogla da se napravi selekcija od igrača sa tih prostora.

Bogdan je otkrio koga bi video u tom moćnom timu, uveren da bi se i Amerikanci plašili takve ekipe.

"U našoj regiji ima puno NBA igrača koji bi možda imali kvalitet da dobiju Amerikance. Amerikanaca ima više od 300 miliona, ali mi smo talentovaniji. Razmišljam kao košarkaš kada kažem da bih voleo da vidim reprezentaciju sa Dragićem, drugim Bogdanovićem, Hezonjom, Šarićem, Teletovićem, Nurkićem, Pekovićem, Teodosićem, Jokićem...",
objasnio je Bogdan.

On žali što do jednog takvog duela na Olimpijskim igrama ne može da dođe na najvećim takmičenjima, ali bi voleo da se organizuje jedna prijateljska utakmica SAD vs ''ex-Yu''.

"I Džejms i Kari bi se upšalili. Uplašiš se kad ih vidiš na terenu, 12 NBA-ovaca! Ne verujem da će se to ikada dogoditi, ali generalno će valjda doći i odlučivati neki pametniji ljudi",
zaključio je Bogdan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anderton
Sunday, 25.09.2016
23:19

Bogdane ne trebaju ti ovakve izjave. A i što bi se mi mešali sa prosečnom reprezentacijom koja 20 godina ništa nije osvojila.

avatar
Realan tip
Sunday, 25.09.2016
16:38

Hahahahaha, eto ti si talentovaniji od bilo koga. Suti molim te.

avatar
NIKE
Sunday, 25.09.2016
15:59

Iskreno da se udruži čitava Evropa protiv SADa ne bi imali nikakve šanse. Kari-Vesbruk-Irving-Durent-LeBron-Davis-Grifin-Jordan... da ne brojim dalje - samljeli bi nas, ali bi posle njih ex Yu bila najjača basket sila u svijetu.

avatar
Sunday, 25.09.2016
19:59

Realno mozda najbolji tim od Amera bi bio Kari,Vesbruh,Durent, Lebron, Kazins, Tomson, Grin, Pol, Harden, Irving, Rouz, Veid, Lenard. Dok bi recimo za Evropu bili racunajuci sve NBA igrace Teodosic, Parker, Bjelica, Pau Gasol, Mark Gasol, Valencijunas, Novicki, Spanulis, Bogdanovici, Dragovic, Kuzminskas neki moj izbor, mislim mozda moze neke promena gode dole, ali realno Ameri su jaci, mozda bi mogla da se dobije neka protiv njih, u nekoj recimo NBA seriji u 4 pobede, ali da se bude bolji nema sanse. Usput timove sam sastavi malo vis epo mom ukusu mozd aima nekih zamerki da neko fali.

avatar
Monday, 26.09.2016
13:16

Da nema centara tu si upravu, mozda Grin bi mogao, ili Lebron, da bas onako pravimo neke kombinacije, a Grifina sma mislio da sam stavio. Sto se tice Evrope Valencijunas, Novicki, i Gasoli su sasvim dovoljni za centre. Mislim Gober mi je losiji od svih njih. De Kolo ili Teo je bilo pa sam pristrasno stavio Tea, kao i Spanulisa gotivim tog igraca dosta. Dragic jeste verovatno najbolji plej, ustvari sigurno je najbolji plej. A sto se tice odbrane, Evropa je tanka na krilima kad pogledam pozicija trojke je izuzetno slaba. Ali nacin kako dobiti Amere bi bio da se igra sa previse paseva i kombinacija, branili bi se faulovima, i tu bi ih verovatno izbacili iz igre. Da ide sut za tri, anjima da ne dozvoljavamo suteve za tri poena nikako. Tako da bi mozda i dosla koja sreca i pobeda.

avatar
NIKE
Sunday, 25.09.2016
22:33

Slažem se za ovaj prvi tim, mada ja bi i Grifina dodao u rotaciju, a ni Batler i De Andre Jordan nisu na odmet jer su specialiste za odbranu, ti si stavio mnogo bekova, bez alternative za Kazinsa a Evrope što se tiče mislim da je trenutno G Dragić ponajbolji plej, a i De Kolo (MvP Euro lige) i Gober bi trebali biti tu, ostalo si sastavio po mom ukusu. Jedino što ja mislim da bi nas Ameri častili metlom 4:0 u seriji, jer nema nitko među našim da bi branio ulaske pod koš LeBrona, spriječio proigravanja Karija ni zaustavio otvoren šut Durenta za 3 poena na bilo koji način.