Bogdan pred duel sa Zvezdom: ''Nisam ja Majkl Džordan!''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.01.2017.
14:40
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović biće večeras velika opasnost po koš Crvene zvezde, ali svojim navijačima nije mogao da obeća da će izrešetati koš crveno-belih, kao što je to bio slučaj protiv Bešiktaša.

twitter.com/FBBasketbol
twitter.com/FBBasketbol

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mts i Fenerbahčea od 20:45h igraju utakmicu 17. kola Evrolige, a dodatni razlog za optimizam među navijačima Fenerbahčea je povratak oporavljenog Bogdana Bogdanovića na teren.

On je prošlog vikenda bio MVP u pobedi nad Bešiktašom u šampionatu Turske, ali je svima stavio do znanja da od njega još uvek ne treba očekivati da tako raspucan bude iz meča u meč, s obzirom da se tek oporavio od povrede.

''Mnogi ljudi misle da ako sam se vratio na teren, da ću odmah da postižem 20 poena po utakmici. Pa, nije se vratio Majkl Džordan! Svi bi voleli neku takvu priču, ali potrebno je neko vreme da prođe da se vratim na svoj najbolji nivo. Mi smo tim, naravno, ja sam važan igrač u tom timu, kao i ostali. Svi su nam potrebni da bismo bili konkurentni'', objašnjava Bogdanović u svom blogu na sajtu Evrolige.

Potom je napravio zanimljivu uvertiru pred duel sa Zvezdom i svoj novi povratak u Beograd.

''Vraćamo se u Beograd, na utakmicu sa Crvenom zvezdom. Kažem 'vraćamo se' jer su neki od nas Srbi, ili su živeli tamo. To je poseban dan za nas. Prošle godine igrali smo ovde 8. januara, drugi dan pravoslavnog Božića, a ove igramo dan pre srpske Nove godine.

Poseban dan za nas i dobar momenat da igramo sa njima. Takođe, Zvezda je u odličnoj formi, dvorana će biti puna, a Zvezda se sada bori za ulazak u plej-of. Njihovi navijači su spremni da im pruže još veću pomoć. Navijači u Srbiji su sjajni, neverovatni. Podržavaju klub i kada je dobro i kada ne ide'', istakao je Bogdanović.

A onda je otkrio i kakav je odnos Partizanovaca i Zvezdaša u Fenerbahčeu. Crno-beli, očigledno, imaju malu navijačku prevagu u ovom timu.

''Dakle, dosta nas je iz Beograda, plus Jan Veseli ima devojku iz Srbije, on ne živi sada u Beogradu, ali dolazi s vremena na vreme. I Pero Antić je igrao tamo pre nekoliko godina. Željko, Kalina i ja živimo tamo i veoma smo uzbuđeni, ovo je poseban momenat za nas.

Naravno, stalno razgovaramo i o Partizanu i o Zvezdi i nije odnos 50:50. Moram da kažem: Ja, Jan, Željko i pomoćni trener Vladimir Androić smo Partizanovci, dok su Pero, Kalina i kondicioni trener Predrag Zimonjić Zvezdaši. Svaki put kada neko od naših pobedi, obaveštava ovu drugu grupu. To je normalno, kao i u svakoj drugoj zemlji. Ok, možda je to kod nas malo izraženije'', istakao je Bogdan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke